Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 21:50

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – AMALIA ȘTEFANIA MANEA

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

AMALIA MANEA este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a.

Este elevă în cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, clasa a XI-a, profilul filologie bilingv. Debutul ciclului liceal, l-a abordat ca pe o provocare în procesul de a-și testa abilitățile, cunoștințele și capacitățile și pentru a deveni o persoană mai bună. Are ca scop declarat dorința și curajul de a-și urma visurile oricât de greu ar părea de îndeplinit, este o  persoană responsabilă, hotărâtă, perseverentă și interesată de atingerea unui înalt nivel de dezvoltare profesională.  Datorită participarii și implicari sale în proiecte, programe și activități destinate îmbunătățirii calității educației și a celor menite să ghideze deciziile de instruire a elevilor si-a putut lărgi orizonturile, dar au ajutat-o si in fixarea unor obiective morale și sociale, lucruri ce au contribuit la  dezvoltarea sa.

Pe lângă pregătirea excepțională primită atât în cadrul școlii primare cât și în perioada ciclului gimnazial în cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu”, a acumulat de la toate concursurile, olimpiadele și proiectele la care a participat experiență și a învățat multe lucruri în urma acestora. A fost mereu deschisă propunerilor, provocărilor și de aceea, a participat și participă ca voluntar la acțiuni organizate de Crucea Roșie Călărași, la cele organizate de LTME, la seminariile și manifestările organizate în cadrul mișcării civice Acțiunea 2012 – delegație la Liceul Teoretic Vasile Alecsandri din Chișinău, Republica Moldova, pentru că prin intermediul acestora ai posibilitatea să îți pui ideile în practică și să produci schimbări în viața ta și în comunitatea ta.

De asemenea, s-a alăturat clubului ”Impact” din cadrul Liceului Teoretic ”Mihai Eminescu” și a apreciat această oportunitate și a rămas mereu concentrată pe lucruri pozitive, prin paleta largă de activități cu caracter extracurricular ce o oferă clubul ”Impact”.

În reprezentarea elevilor debutul l-a avut in urma cu doi ani în cadrul Asociației Elevilor din Călărași începând activitatea ca și membru, ulterior ocupând funcția de vicepreședinte, având două mandate în această funcție. În perioada respectivă a participat organizarea conferinței “Viitorul tău, alegerea ta”, a susținut diverse demersuri ce au ajutat la îmbunătățirea nivelului învățământului călărășean, cum ar:

  • Demersul privind înființarea “Consiliului consultativ pentru probleme de tineret”,
  • Demersul privind acordarea burselor școlare
  • Demersul pentru acordarea subvenției de 50% pentru transportul cu mijloace în comun la nivel județean

După aproape doi ani de la intrarea în domeniul reprezentării elevilor, după un an și jumătate de activitate în funcția de vicepreședinte al AECL, Amalia a preluat mandatul de președinte interimar în cadrul aceleași organizații, luptând în continuare pentru drepturile elevilor călărășeni.

Prin intermediul organizației a avut ocazia de a face parte din proiecte naționale, cum ar fi proiectul ”Școli Curate” pentru buna guvernare și transparența școlilor și liceelor din România, dar și oportunitatea de a colabora cu celelalte asociații de elevi din țară. A făcut parte din echipa de organizare a lansării proiectului Școli Curate în Călărași pe data de  22 ianuarie 2019.

Pe lângă reprezentarea elevilor, Amalia face parte din mai multe proiecte de voluntariat, este Ambasador al proiectului RBL ”Vreau să fiu antreprenor”, Ambasador al proiectului ”Grow”, voluntar în cadrul proiectului Young Volunteer, cât și în acțiunile organizate de Crucea Roșie Călărași. În cadrul proiectului “Vreau sa fiu antreprenor” a organizarea conferința din 21 aprilie 2018, conferința din 27 octombrie  2018, a organizat Coffee Talk Antreprenorial din 13 ianuarie 2018 și Workshopul Antreprenorial din 20  aprilie 2019.

”Sunt o persoană care încearcă în mod constant să-și amelioreze competențele și abilitățile, de aceea îmi place și îmi doresc să cunosc cât mai multe domenii de activitate ale persoanelor de vârsta mea. Am fost educată într-un mediu uman dar și real totodată, care consider că mi-a dezvoltat foarte bine latura creativă dar și inițiativa și spiritul de a mă implica în activități diverse și interesante. În urma acestor activități am realizat că sunt un organizator bun și că îmi place munca în echipă, pe zi ce trece încercând si învățând să-mi structurez modul de a gândi, fapt care îmi conferă cadrul unei orientări profesionale viitoare.

Adaptabilitatea, Flexibilitatea și Planificarea, consider că sunt cele trei atuuri importante pentru a crește și a deveni un bun profesionist”, spune Amalia Manea.

Acum, Amalia are experiența acumulată în activități de voluntariat și capacitatea de a motiva și mobiliza oamenii, de a coordona o echipă. Crede în îndeplinirea viselor, educație, adevăr, dreptate, voluntariat, justiție socială, lupta constructivă pentru atingerea obiectivelor, altruism, toleranță, etica, schimbare, echilibru, competiție constructivă, implicare, moralitate, devotament și cunoaștere, iar activitatea derulată până în prezent reprezintă un angajament permanent pe care dorește să și-l asume, în apărarea drepturilor și libertăților, a viitorul lor, al elevilor.

Recomandare, prof Ionescu Mariana

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page