Clubul de Excelenţă — decembrie 9, 2019 at 22:16

Gala Anuală A Premiilor”10 DE NOTA 10”: Portret de Premiant – ALEXANDRA MATEI

by

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, ce se va desfășura în data de 13 decembrie 2019, la Călărași, are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

În Gală sunt premiați tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor, tineri pe care nimic nu îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile, tineri care își doresc să fie performanți și ating excelența. Considerăm că România este reprezentată de copiii frumoși și extraordinari de buni, care au nevoie și cărora trebuie să le acordăm atenție, să-i încurajăm și să îi motivăm să fie performanți și excepționali, pentru că sunt unica noastră soluție spre un viitor mai bun.

Prin intermediul Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, care se va desfășura sub tema specială ”Excelența premiază Excelența”, se urmărește  evidențierea, încurajarea, promovarea, recompensarea și oferirea respectului binemeritat, tuturor celor care au depus eforturi pentru a obține excelența în domeniul educației, antreprenoriatului, leadership-ului comunitar, politicului și de ce nu, al administrației publice. Dorim să ne arătăm admiraţia şi să oferim respect tuturor celor care au depun eforturi pentru a atinge performanţa, un obiectiv care trebuie încurajat, promovat şi răsplătit.

ALEXANDRA MATEI este unul dintre premianții Galei Anuale A Premiilor”10 DE NOTA 10” – ediția a II-a, dar ea a fost și printre laureații primei ediții a Galei, ceea ce demonstrează perseverență, tenacitate și faptul că acești tineri pe care îi onorăm prin acest eveniment au în ADN-ul lor, performanța.

Este eleva în clasa a XI-a la Liceul Teoretic “ Mihai Eminescu ” din Călăraşi, preocupată de şcoală, dornică să-şi ridice atât nivelul de pregătire intelectuală cât si morală.

Fiind o elevă merituoasă, a reușit să obțină rezultate bune la învăţătură pe durata anilor de studiu din cadrul liceului. A terminat ciclul gimnazial cu media 10, a participat la olimpiadele școlare de geografie, matematica, limba romana, lingvistică, unde a obținut rezultate foarte bune.

În afara rezultatelor școlare excepționale obținute pe parcursul anilor de liceu, ce au fost recunoscute și de Tenaris, fiind beneficiar al bursei, și-a dovedit aptitudinile intelectuale și prin premii obținute în cadrul concursurilor și olimpiadelor școlare :

  • Premiu special – Concursul Național Interdisciplinar “Cultură și Spiritualitate românească ”, etapa națională ;
  • Mențiune, respectiv Premiul III – Concursul de literatură cu participare internațională “Ion Barbu-Dan Barbilian” ;
  • Rezultate le etapele județene ale olimpiadelor: de matematica (Mențiune), de informatica (prima clasata la nivel județean), de lectura ca abilitate de viata (Mențiune) ;
  • Participare la etapa națională a Olimpiadei de Lingvistică “Solomon Marcus”.

A reușit să ajungă la aceste rezultate datorită consecvenței și înțelegerii principiului că pentru a atinge un scop trebuie să fii perseverent și sa muncești din greu. Ambiția este o altă calitate a sa care a stat la baza rezultatelor sale, alături de principii neîndoielnice și o deschidere către noutate ce mi-a oferit motivația să pătrund mai mult în cunoaștere.

Aflată la granița dintre două sfere total distincte ale vieții, dovedind afinitate atât pentru domeniul științelor exacte, cât și pentru literatură și arte a învățat să fie o persoană echilibrată, ceea ce a condus și la maturitate. Conștiincioasă și serioasă în parcursul său de a-și dezvolta capacitățile intelectuale nu și-a pierdut abilitatea de a aprecia micile bucurii ale vieții. Optimistă, fără a-și pierde latura realistă a dorit mereu sa își depășească limitele prin implicare, muncă și pasiune, iar când ceva nu a decurs conform așteptărilor, nu a renunțat, a învățat din greșeli, a muncit și mai mult antrenată de motivația de a reuși în experiențele următoare.

A acordat importanță și părții emoționale și civice ale personalității sale, conștientizând datoriile morale ale unei persoane si având plăcerea de a-i ajuta pe cei ce au avut nevoie, pentru că așa cum spune ea, ”la rândul meu am primit sprijin din partea părinților, profesorilor, colegilor și prietenilor fără de care nu aș fi fost cine sunt azi, iar pentru bunăvoință și dăruire le mulțumesc!”

În calitate de pofesor diriginte o cunosc pe Alexandra Matei îndeajuns pentru a o considera calificată pentru orice premiu.

Impresionantă este mirarea autentică naturală în fața fenomenelor culturale, a ideilor mari, indiferent de zona din care ar veni acestea – științe exacte, literatură, artă. Să îmbini preocupările pentru matematică într–un chip firesc cu pasiunea pentru literatură si lingvistică ,fizică si economie ,abilitatea aceasta face din tine mai mult decât un adolescent ambițios – un om înzestrat.

Într-o clasă de matematică-informatică de valoare, Alexandra a obținut anul școlar trecut premiul întai.

Niciodată în anii în care am colaborat cu ea în calitate de profesor si diriginte nu a avut nici cel mai mărunt derapaj comportamentul. Atentă in relațiile cu profesorii si colegii săi, Alexandra este un model moral. Consider ca eleva mea deține datele de personalitate fundamentale pentru un destin intelectual si civic de excepție.

Recomandare, Prof. dr. Constantin Mitra

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page