Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — iunie 15, 2017 at 22:54

GAL Valea Moștiștei: O animare eficientă

by

Intr-o zona publica, extrem de frecventată, din centrul Orasului Lehliu-Gară, GAL-ul Valea Mostistei, intre orele 10:00 – 13:00, si-a montat infrastructura achizitionata necesara comunicării directe cu cetățenii pentru desfasurarea unei activitati de animare a teritoriului. În aceast interval de timp, mobilizati corespunzator cu ajutorul sistemului de sonorizare 42 de potentiali beneficiari s-au bucurat de modalitatea inedita de dialog direct in strada, la firul ierbii, imaginata de organizatia noastra. Din colo de discutiile dedicate masurilor ce urmeaza a fi lansate, informatii despre valoarea proiectelor si proceduri de aplicare, interlocutorii nostrii au mai beneficiat de materiale informative, pliante si brosuri.

gal valea mostistei (1)Actiunea a utilizat eficient toate achizitiile efectuate aflate in aceasa sfera tematica, dovedindu-se astfel utilitatea si eficienta lor in procesul de comunicare direct cu cetatenii. Aceste elemente au imbunatatit designul actiunii pe care GAL-ul Valea Mostistei a coborat-o direct in strada, facilitand astfel discutii fata in fata, desfasurate intr-un mediu comun, prietenos.

gal valea mostistei (2)Arta comunicarii defineste acest gen de initiativa ca fiind unul extrem de eficient, proces in care intre emitator si receptor nu se creeaza bariere de comunicare artificiale si care mijloceste corespunzator posibilitatea auditorilor de a crea feed back, ad-hoc.

Numarul mare de persoane care s-au oprit initial din curiozitate, iar apoi din interesul de a fi bine informate, au constituit ulterior factor de multiplicare a informatiei. Beneficiarii directi asociati cu cei indirecti depasind cu mult cifra de 150 persoane.

gal valea mostistei (3)Materiale informative de suport si-au demonstrat eficienta in contextul in care marea majoritate a interlocutorilor si-a propus sa studieze ulterior documentele si sa solicite  informatii suplimentare utilizand datele de contact ale GAL-ului, aflate in materialele informative. Monitorizarea si evaluarea actiunii, conform indicatorilor propusi, a demonstrat eficienta unui gen de abordare pe care GAL-ul si-l propune sa-l replice cu ocazia activitatilor de animare viitoare.

GHEDZIRA NICOLAE

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page