Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — aprilie 13, 2013 at 08:59

GAL VALEA MOSTISTEI EVALUEAZA 18 PROIECTE DEPUSE

by

Gedzira gal            Gal Valea Mostistei a inchis vineri 05 aprilie 2013, toate sesiunile deschise si a inceput procesul de evaluare a cererilor de finantare depuse. Fata de sesiunile anterioare, numarul mare de proiecte primit dovedeste ca in teritoriu, gradul de incredere in aceasta structura a sporit. Solicitantii au depus proiecte pe Masurile 121, 123,312,313. Paleta larga a abordarilor  arata ca procesul de dezvoltare rural in microregiunea pe care GAL-ul o gestioneaza incepe sa acumuleze inputuri care vor contribui la crearea de noi locuri de munca, la dezvoltarea si modernizarea unor activitati sau chiar pot promova investitii in activitati mai putin raspandite in teritoriu.

Se evalueaza multe proiecte frumoase si diversificate. Achizitii de masini si utilaje agricole, spatii de depozitare cereal, dar si investitii in agroturism, activitati recreative, hipism, piscine etc. Valoarea totala a proiectelor depuse depaseste pe alocuri totalul sumelor alocate de catre GAL. Va fi cu siguranta o competitive, fiindca proiectele sunt pe o piata concurentiala. Cele mai bune vor castiga, iar valoarea lor se relationeaza la grilele de evaluare, la analiza conformitatii si a eligibilitatii. Din pacate, nu toate vor trece, deoarece pe anumite masuri resursele financiare nu sunt suficiente. Solicitantii trebuie sa inteleaga acest aspect, iar in situatia in care proiectele lor vor fi respinse, acest aspect trebuie sa-I motiveze suplimentar si sa  le repuna la viitoarea sesiune , dar numai dupa ce vor elimina erorile comise la  aceasta incercare.

Procesul de obtinere a resurselor financiare este un proces selective, care nu trebuie sa sperie pe nimeni, dar tocmai acest aspect ar trebui sa fie in mod corect evaluat de catre consultantii care acorda sprijin  aplicantilor. Evaluarea performantei activitatii GAL-ului se face prin analiza indicatorilor cantitativi, dar mai ales a celor calitativi. De la fiecare proiect depus pentru finantare se asteapta  relationarea acestuia cu obiectivele si prioritatile strategiei si de asemenea, se asteapta posibilitatea de a identifica si cuantifica plusvaloarea pe care aplicatia isi propune si trebuie sa o asigure.

Aviz amatorilor si mult succes!

Ghedzira Nicolae

Expert dezvoltare rurala

GAL Valea Mostistei

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page