Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 24, 2017 at 15:42

GAL Valea Mostiștei: 21 Mai – în târg la Mânăstirea, printre oameni

by

Comuna Manastirea este unul din  cel mai important UAT din microregiunea Valea Mostistei, atat din punct de vedere al numarului de locuitori, cat si a istoriei indelungate care se pierde in negurile vremurilor. Cunoscuta initial sub denumirea de Cornatel, Comuna Manastirea a avut  din cele mai vechi timpuri o importanta economica, sociala si in acelasi timp militara, la marginea Dunarii. Important centru comercial al vremii, mai important decat orasul Calarasi la o anumita data, targul de la Cornatel devenise o adevarata placa turnanta a schimburilor comerciale. Chiar daca anii au trecut celebrul targ de la Cornatel, denumit astazi Manastirea, si-a pastrat din importanta si traditii oferind oamenilor posibilitatea sa desfasoare tranzactii comerciale, cu tot felul de marfuri, bunuri si multe altele asemenea.

targ gal manastirea (1)In fiecare duminica, inainte de rasaritul Soarelului, sute de comercianti isi etaleaza marfurile findca nu mult dupa aceea, tot dimineata devreme, targul este invadat de mii de vizitatori. Este un eveniment public, de care GAL-ul , in strategia sa, a tinut cont si si-a propus sa utilizeze oportunitatile oferite de miile de vizitatori prezenti in zona.

targ gal manastirea (4)Utilizand infrastructura achizitonata cortul, mobilierul aferent, sistemul de sonorizare, brosurile si pliantele GAL-ul Valea Mostistei a reusit sa desfasoare actiunea de popularizare a masurilor si a ghidurilor aferete acestora si sa le supuna astfel unui inedit proces de dezbatere publica. De un succes peste asteptari s-a bucurat actiunea noastra, deoarece prezenta in targ si tehnica de comunicare folosita a creat un puternic efect de empatie si a oferit procesului de comunicare un feed back imediat. Foarte multi vizitatori s-au oprit si au initiat discutii aflate in sfera tematica a actiunii noastre, discutii care au oferit posibilitatea ad-hoc de a oferii calarificari legate de masuri si de ghiduri.

targ gal manastirea (2)Materialele promotionale, mapele, brosurile si pliantele cat si textele folosite pentru a atrage atentia vizitatorilor au constituit un suport consistent al actiunii de promovare a Strategiei de Dezvoltare Locala Microregiunea Valea Mostistei. GAL-ul a fost in targ ca la el acasa, iar vizitatorii nostrii au simtit ca fac parte din familia noastra. Estimarea numarului celor care si-au propus sa aplice este una care arata faptul ca actiunea a avut un mare grad de audienta si ca procesului de selectie nu ii va fi usor sa finanteze toate initiaivele.

targ gal manastirea (3)Echipa GAL Valea Mostistei

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page