Lifestyle, Sănătate — aprilie 21, 2017 at 21:40

Gadgetul care măsoară glicemia fără înțepătură. Brățară pentru diabetici

by

O nouă brățară pentru diabetici se va adăuga în curând gadgeturilor portabile care monitorizează nivelul glicemiei, fără înțepătură. Brățările K’track sunt utile atât sportivilor, cât și bolnavilor de diabet, care trebuie să știe permanent care este nivelul glucozei din sânge.

Dacă ai nevoie de un dispozitiv portabil pentru măsurarea fără înțepătură a glicemiei, brățara K’track Glucose poate fi o alegere inspirată. Noul gadget realizat de compania Pkvitality a fost prezentat în cadrul marelui târg internațional de electronice de la Las Vegas, CES 2017.

Potrivit publicației Live Science, care scrie despre acest nou produs, dispozitivul va costa aproximativ 149 de dolari, iar senzorul, care trebuie înlocuit la fiecare 30 de zile, se va vinde separat, pentru 99 de dolari.

Montată la încheietura mâinii, brățara practic „gustă” pielea de sub ea și analizează nivelul glicemiei prin testarea fluidelor corporale din epidermă.

Dispozitivul revoluționar poate înlocui cu succes analiza glicemiei prin înțepătura în deget, dar și benzile de testare folosite în monitorizarea clasică. Senzorul analizează nivelul glucozei folosind fluidele din epidermă, nu sângele. Rezultatele sunt însă la fel de precise.

CUM FUNCȚIONEAZĂ ACEASTĂ BRĂȚARĂ PENTRU DIABETICI

Cum poate acest gadget să „guste” pielea? Dispozitivul atașat pe încheietura mâinii va introduce sub piele câteva ace minuscule, mai subțiri de un milimetru, care perforează numai stratul superior al epidermei. De sub piele, micuțele ace absord fluidele interstițiale, care sunt apoi trimise printr-o pompă spre senzorii SkinTaste, care măsoară glicemia.

Brățara poate fi folosită împreună cu aplicația K’track, care este disponibilă pentru Android și iOS. În acest fel, vei putea păstra o evidență utilă a evoluției glicemiei în decursul timpului.

O BRĂȚARĂ PENTRU DIABETICI UTILĂ ȘI SPORTIVILOR

Pentru sportivii care vor să știe care este nivelul acidului lactic din organism, există o variantă specială a brățării, K’Track Athlete. Aceasta va costa 199 de dolari, iar un senzor valabil 30 de zile va putea fi cumpărat cu 149 de dolari.

Folosind noul gadget, vei putea afla foarte simplu cum răspunde corpul tău la antrenament și de cât timp ai nevoie ca să te recuperezi după un efort intens. Marele avantaj este că nu va trebui să te oprești din antrenament ca să îți măsori nivelul de acid lactic, fiindcă brățara îți oferă informațiile în timp real, fără să fie nevoie să faci pauză.

Brățara pentru sportivi K’Track Athlete măsoară de asemenea și ritmul cardiac, scrie publicția Engadget. Spre deosebire de dispozitivul pentru diabetici, care se montează la încheietura mâinii, cel pentru sportivi se fizează pe braț cu o bandă specială. În acest fel permite efectuarea antrenamentului fără să stânjenească mișcările și fără să fie expus la lovituri.

Compania Pkvitality, care produce brățările K’track Glucose și K’Track Athlete, așteaptă deocamdată aprobare de la autoritățile din domeniul medical, pentru a putea lansa pe piață noile produse. Termenul pe care și l-a propus pentru lansare este anul 2018.

Până când va fi disponibilă brățara K’track Glucose, îți recomandăm alte dispozitive fără ac pentru monitorizarea glicemiei: Măsurarea glicemiei fără ac – 7 noi aparate

ehealthromania.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.