Comunicate de presă, Ultimile Știri — noiembrie 19, 2014 at 19:14

Gabriel Oprea: 3.000 de forţe ISU sunt pregătite să intervină dacă vor fi probleme din cauza vremii

by

Circa 3.000 de angajaţi din Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă al MAI şi de la inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă sunt pregătiţi să intervină, încă din primul moment, în zonele unde ar putea apărea probleme din cauza vremii, a anunţat, miercuri, vicepremierul Gabriel Oprea.

utilajeÎn ceea ce priveşte componenta de intervenţie asigurată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă şi inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă, vă informez că avem aproximativ 3.000 de forţe pregătite să intervină încă din primul moment când situaţia o va impune. Acestea au la dispoziţie 1.100 de autospeciale şi mijloace tehnice“, a spus Oprea, la videoconferinţa privind măsurile de pregătire pentru iarnă.

Vicepremierul a adăgat că dacă efectele meteo se accentuează, va fi crescută capacitatea de intervenţie şi, aşa cum s-a procedat şi la începutul anului, se va apela şi la forţele Ministerului Apărării Naţionale.

Gabriel Oprea a reamintit, pe de altă parte, că legea prevede obligaţia şoferilor de a avea cauciucuri de iarnă atunci când circulă pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada calendaristică. “Îi rog pe toţi conducătorii auto care nu şi-au echipat maşinile pentru iarnă să evite deplasarea pe drumurile unde sunt anunţate căderi de zăpadă. Nu ne dorim să apară accidente grave sau oameni blocaţi în trafic din cauza zăpezii”, a mai spus el.

Meteorologii au emis miercuri o avertizare cod galben pentru 26 de judeţe din nordul, estul, sud-estul şi centrul ţării, unde începând de miercuri seară şi până vineri va ploua, în unele zone vor fi lapoviţă şi ninsoare, iar vântul va atinge la rafală viteze de peste 55 de kilometri pe oră.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page