Evenimente, Ultimile Știri — iulie 27, 2014 at 12:00

Fuziunea PDL-PNL este cea mai bună variantă pentru România și antidotul nebuniei politice actuale

by

iohannis-blaga_article-main-image by Andreea Paul

Fuziunea PDL-PNL este cea mai bună variantă pentru România și antidotul nebuniei politice actuale. Fuziunea PDL-PNL este soluția pentru problemele românilor.

Luni în şir, înainte de alegerile europarlamentare și nu numai, s-a strigat nevoia de unificare a dreptei. Astăzi, unificarea dreptei se face. Aducem în aceeaşi formaţiune politică PDL, PNL, dar şi Forţa Civică şi IRL.

Realitatea este că despre marea dreapta se vorbește de 25 de ani, dar s-a ratat mereu. Dreapta a fost sub-mobilizată din cauza fragmentării. Pretențiile prea mari, miile de scuze și mintile obtuze au fost bariere vizibile. Ori, dacă vrei să faci proiecte istorice, sacrificiile personale sunt obligatorii. Sentimentele, orgoliile, emoţiile sunt fireşti. Dar a rămâne blocat în ele ar fi fost împotriva României. PDL şi PNL au ales să treacă peste trecut, să învețe din ultimele experimente eșuate şi să se unească într-un singur partid de dreapta pentru viitor.

Ca obiectiv de etapă s-a constituit Alianţa Creştin Liberală. Noul partid PNL, cu sediul și imnul PDL, are nevoie de cel puţin şase luni pentru a fi înregistrat la Tribunal și nu ar fi fost timp. Mai mult o construcție mare, puternică, se face cu răbdare și înțelepciune, cu o perioadă tranzitorie de 3 ani.

De ce Alianţa Creştin Liberală? Pentru că acest nume cuprinde esenţa celor două partide care îl compun. Popularii europeni pun în baza doctrinei creştinismul. Respectăm morala creştină şi tot ce înseamnă valori fundamentale şi drepturi ale omului. Liberală pentru că avem la bază respectarea libertăţilor individuale, respectarea proprietăţii, siguranţa cetăţeanului, fără de care nu se poate construi o societate a şanselor.

Stânga românească îi privește pe români ca pe niste cerșetori. Dreapta crede în valoarea individuală a fiecărui român și în capacitatea noastră de a depăși împreună greutățile. Un partid puternic care să contrabalanseze forța stângii trebuie să aibă resurse umane, infrastructură, demnitari la nivel local și judetean și instituțional pe lângă un nume istoric puternic. Le avem. Altfel numele rămâne gol de conținut.

Nu întamplator vin și atacurile din partea adversarilor politici. Ele demonstrează un singur lucru: că le e frică de noua construcţie politică.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page