Lifestyle, Sport — mai 20, 2013 at 10:16

Futsal : DUNĂREA, prima echipa din istoria oraşului care joacă în liga I

by

CRISTI IVANCIU copyCătre sfârşitul verii, în ultimele zile ale lunii august 2012, din iniţiativa tânărului director sportiv, Cristi Ivanciu, s-au pus bazele unui proiect de mare actualitate locală, naţională, europeană şi mondială – înfiinţarea unei echipa de FUTSAL (fotbal de sală). Având susţinerea morală a domnului Dan Dragulin, un primar mare iubitor de sport dar şi a unor mari iubitori de fotbal, în marea lor majoritate consilieri locali, dar şi domnul Raducu Filipescu – preşedintele Consiliului Judeţean – un frecvent luptător pentru afirmarea naţională şi internaţională a valorilor judeţului Călăraşi, ideea a prins viaţă şi echipa Dunărea 2005 Călăraşi a fost înscrisă în liga a II-a naţională pentru ediţia de campionat 2012/2013.

Dunarea futsal 1

Municipiul Călăraşi are o bază materială de excepţie – Sala Polivalentă, structura modernă, multifuncţională, care a găzduit deja turnee internaţională de FUTSAL, ca şi meciuri ale echipelor nationalae ale României. Echipa de FUTSAL, Dunărea Călăraşi, a avut o comportare remarcabilă în acest prim sezon şi iată că la final cu 2 etape înainte de final, este promovată matematic în Liga I. Un lucru fără precedent în istoria sportului călărăşean, ca o echipa să evolueze în prima ligă”

Dunarea futsal 2

În prima parte a campionatului căpitanul echipei a fost Mihai Angelescu, un jucător de mare caracter, un jucător de baza în echipa. Din păcate el s-a accidentat grav la ultimul turneu din anul 2012 la piatra neamţ unde a suferit o ruptura de ligament încrucişat, colateral, menisc şi cartilaj. S-a operat dar nu a decurs chiar cum ar fi fost normal deoarece în câteva luni va mă suferi din nou o intervenţie la genunchi.

MIHAI ANGELESCU

Din retur căpitanul echipei a fost Mirel Condei, care a devenit antrenorul principal şi la echipa de fotbal la iarbă. un jucător cu mare experienţa de care echipa a avut nevoie.

MIREL CONDEI copy

La început nici nu cunoşteam bine regulile acestui joc de futsal. Pe parcurs am început să învăţăm şi să creştem în joc astfel încât toate echipele se temeau de noi. Dar prin venirea lui Marius Parciu, care este şi unul din antrenorii secunzi ai echipei naţionale de futsal, am reuşit să punem la punct stilul de joc la futsal. Un stil de joc care nu se compară cu cel de la fotbalul mare. Este total diferit. Iată că la final am reuşit să fim promovaţi matematic cu 2 etape înainte de final. Aşa că la ultimul turneu din acest sezon am jucat numai pentru spectacol. Pe parcursul campionatului s-au rulat mai mulţi jucători. Cine nu putea să ajungă la meci… îl înlocuiam cu unul de la iarbă care avea abilităţi şi pentru sală.

Este prima echipă din istoria oraşului care joacă în liga I! Pe viitor vrem să formăm şi o a doua echipă de futsal la care să evolueze jucători tineri, copii , în liga a II-a, pentru ai creşte pentru prima echipă !

futsaldunarea5

Ţin să menţionez că această echipă de futsal anul acesta nu a avut buget din banii publici pentru că s-a format cu mult după aprobarea bugetului. A supravieţuit datorită unor jucători cu o situaţie financiară mai bună şi prin ajutorul unor iubitori de fotbal care au fost lângă noi. REMAT, ALITRANS, AVICOLA sau ALDIS .

După câte am observat, călărăşenii eu prins gustul futsalului şi vin în număr mare să susţină echipa. Acum în liga I majoritatea meciurilor vor fi televizate pe DIGI SPORT. Sperăm să facem o figură frumoasă şi sezonul acesta care începe din toamnă !

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page