Fashion - Tendinţe, Lifestyle — ianuarie 28, 2017 at 16:36

Frumusețea și eleganța la superlativ: Haute Couture Primăvară-Vară 2017

by

Haute couture sau „înalta croitorie“ în traducere, reprezintă standardul cel mai înalt pe care îl poate lua îmbrăcămintea. Îmbrăcămintea haute couture este fabricată din materiale extrem de fine, cu sute de ore acordate detaliilor de coasere și finisare, realizate întotdeauna de mână. Un profesionist anume se ocupă de tăierea materialului, un altul de brodare, în timp ce mâinile care tivuiesc rochia aparțin unui alt croitor la fel de priceput. Șirul de experți poate număra câteva zeci de oameni care lucrează sute de ore pentru un singur exemplar, ceea ce motivează întrucâtva costurile exorbitante. Cele câteva sute de rochii comandate în fiecare an sunt fabricate conform dimensiunilor purtătoarei și, aproape de fiecare dată, rezultatul este unul spectaculos.

karl_and_lily_chanelChristian DiorHaute Couture Primăvară-Vară 2017

Christian Dior prin noul designer Maria Grazia Chiuri, a lansat o colecție încântătoare, ce conduce către un labirint și o grădină secretă parfumată.

rochia christian diorAccente dramatice şi tonuri puternice pot fi regăsite în noua colecţie de primăvară-vară semnată Dior care, a reuşit să impresioneze pe podiumul din Paris de la Săptămâna Modei. Iată care au fost cele mai atrăgătoare ţinute din noua colecţie.

rochia christian dior1rochia christian dior2rochia christian dior3rochia christian dior4Chanel – Haute Couture Primăvară-Vară 2017

Ultima colectie haute-couture Karl Lagerfeld a devenit o imagine iconoclastică a modei. Prin sculptarea fustelor în forme ovoidale și umplând șoldurile subțiri, Lagerfeld a propus o nouă siluetă catwalk, a demonstrat că poate vedea frumusețea dincolo de o schița cu talia subțire. Sursa sa de inspirație pentru noua silueta de pe catwalk a fost sculptura ”Spoon Woman” lui Alberto Giacometti, a anilor 1920.

rochia chanelŞi de data aceasta, casa de modă Chanel ne surprinde pentru primăvara-vara anului 2017 cu tonuri delicate, pudrate de roz, verde, albastru şi nuanţe deschise, dar şi materiale versatile şi extrem d sofisticate. Iată cum arată piesele vestimentare din noua colecţie Haute Couture semnată Chanel.

rochia chanel1rochia chanel2rochia chanel3rochia chanel4rochia chanel5rochia chanel6rochia chanel7Valentino – Haute Couture Primăvară-Vară 2017

Toți ochii din Paris, au fost ațintiți pe debutul designerul Pierpaolo Piccioli, de la Valentino. Show-lui Piccioli a avut un aer nestructurat, aproape eteric. Simplitatea și aproape fragilitatea rochiilor care au constituit această colecție să cânte. Lungimile extralungi ale rochiilor din chifon, creponate sau mătase folosite au alungit și îngustat corpurile modelelor.

valentino1Stilurile clasice  în tonuri discrete, cu flash-uri provocatoare de rosu aprins, înșelator de simple, cu răsuciri subtile și complexe ale materialelor utilizate de Piccioli, într-un mod foarte senzual.

valentinovalentino_6valentino_7valentino_10valentino_11valentino2valentino3Jean Paul Gaultier – Haute Couture Primăvară-Vară 2017

Chiar dacă prezentările de modă ale colecţiilor semnate Jean Paul Gaultier sunt extrem de previzibile, în acest sezon, designer-ul a reuşit să aducă un nou concept celor mai familiare tendinţe, alături de stiluri fluide şi accente puternice.

rochia gautierColecţia de Haute Couture de primăvară-vară 2017 reprezintă o trecere bruscă de accentele optzeciste, la piese vestimentare inspirate din anii ’40, elementul definitoriu fiind umerii proeminenţi ale pieselor vestimentare.

rochia gautier1rochia gautier2rochia gautier3rochia gautier4Giorgio Armani Privé Haute Couture Primăvară-Vară 2017

Portocaliul este noul negru, spune maestrul Giorgio Armani, cel care a ales pentru prezentarea noii sale colecţii Haute Couture de primăvară-vară atât o temă, cât şi tonuri de culoare neaşteptate.

rochia armani3Ce-i drept, nu este prima oară când Armani reuşeşte să impresioneze cu ajutorul nuanţelor alese, dar şi a detaliilor florale brodate. Iată cum arată noua colecţie semnată Giorgio Armani, de primăvară-vară 2017.

rochia armanirochia armani1rochia armani2rochia armani4rochia armani5Elie Saab – Haute Couture Primăvară-Vară 2017

elie-saab_8Glamour, este cuvântul ce a definit colecția Saab, care a creat linia perfectă între decorativ și subtil, dar niciodată rătăcită în exces. În nuanțe pastel feminine, piersică în contrast ușor cu albastru, benzile elastice de mătase chic evocă epoca de aur a modei anilor 1950, centuri de aur împreunate ce subliniază talia, alături de cercei exuberanți și coroane de aur au dat acestei primăvară-vară un look regal.elie saab3elie saabelie saab2elie-saab_7elie-saab_5elie saab1elie saab4elie-saaelie-saab_4elie-saab_9

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page