Familie, Lifestyle — iulie 22, 2014 at 12:30

Fructe şi legume care te protejează de razele ultraviolete

by

Razele ultraviolete au o multime de efecte nocive care afecteaza pielea persoanelor care se expun la soare des si mai ales in orele de varf – 11:00-16:00. Dermatologii din Marea Britanie au gasit cea mai optima, rapida si sanatoasa solutie pentru a evita riscurile la care ne supunem de fiecare data cand stam la soare: consumul de fructe si legume.

fructe si legumeAtentie! Nu orice fruct sau leguma consumata te va proteja de razele ultraviolete, ci doar cele bogate in pigmenti, precum afinele si dovleacul. Acestea formeaza bariere naturale care iti protejeaza pielea atunci cand stai la soare.

Din categoria fructelor bogate in pigmenti fac parte cele de fructe de padure si toate fructele inchhise la culoare: afine, coacaze, struguri negri, somochine, portocale, visine, cirese, zmeura, mure, etc.

Din categoria legumelor care te protejeaza de ultraviolete amintim acele legume de culoare verde – castraveti, varza, dovlecei, ardei gras, brocoli, spanac, etc.

Aceste fructe si legume contin compusi de protectie speciali impotriva razelor ultraviolete si asigura un nivel de protectie de baza impotriva razelor nocive.

Cunoscut ca factorul de protectie solara pe baza de dieta continua (CD – SPF), acesta este un factor SPF pe care oamenii de stiinta l-au atribuit in premiera dietelor bazate pe natura si cantitatea pigmentilor naturali din plante.

“Nivelul de protectie impotriva razelor UV (al fructelor si legumelor) poate fi evaluat intr-un mod asemanator cu cel al cremelor cu protectie solara, de exemplu SPF 10 sau 20; cu cat numarul este mai mare, cu atat este mai mare si protectia impotriva efectelor daunatoare ale razelor UV. Consumul de alimente care protejeaza pielea de razele UV are efecte pe tot parcursul zilei si pe toata suprafata corpului”, a declarat nutritionista britanica Sam Christie.

“Pigmentii din aceste fructe si legume sunt depozitati la nivelul pielii. Razele ultraviolete care ating pielea sunt risipite usor de moleculele din aceste alimente”, a explicat Sam Christie.

suntfericita.manager.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page