Comunicate de presă, Ultimile Știri — martie 15, 2017 at 20:30

Fotbal / Liga a 2-a: Dunărea Călărași – Luceafărul Oradea, sâmbătă 18 martie, ora 11:00,  la Călărași!

by

AFC Dunărea Călărași va disputa sâmbătă, 18 martie un nou meci în cadrul etapei a 25-a contra echipei Luceafărul Oradea. Partida va avea loc de la ora 11:00 pe stadionul „Ion Comșa„ din incinta Complexului Sportiv Municipal, Călărași. Echipa antrenată de Adrian Mihalcea se află pe locul 12 în clasamentul Ligii a 2-a la fotbal cu 25 puncte,  în vreme ce adversarul de sâmbătă ocupă poziția a 9-a cu 27 de puncte.

dunarea calarasiAdrian Mihalcea – antrenor Dunărea Călărași: „Este un meci foarte important pentru noi mai ales că avem șansa să obținem câteva poziții în clasament dacă vom câștiga. Echipa noastră practică un fotbal plăcut, suntem în creștere, am luat două puncte în fața unor formații de top (Mioveni și Brașov), suntem pe drumul cel bun. Îi așteptăm pe suporteri să ne susțină așa cum au fost la meciul cu Brașov. Le mulțumim că ne sunt alături și că au încredere în noi!„

 Fotbal / juniori / Toma Jr. A plecat în Anglia la Wolverhampton FC

Gabriel Toma, unul dintre cei mai talentați juniori ai clubului AFC Dunărea Călărași va ajunge în Anglia la Wolverhampton Wanderers Fotbal Club, echipă aflată pe locul 20 în Championship.

Născut pe 11.02.2001 la Călărași, Gabriel Toma Jr. este produsul 100% al clubului de copii și juniori, Progresul Călărași. Atacantul se află de 2 ani la Centrul de Copii și Juniori condus de Bogdan Leu, actualul președinte al clubului AFC Dunărea Călărași. În tot acest timp, Tomiță Jr. a avut o evoluție remarcabilă ajungând să fie selecționat de mai multe ori, în Lotul Național al României, Under 16. Anul acesta, Toma Gabriel a marcat 3 goluri în meciurile pe care echipa antrenată de Sorin Colceag le-a jucat în compania echipelor: Cipru, Olanda și Norvegia.

„Mă bucur pentru Tomiță. Este un junior foarte talentat. Are calități multe și este un băiat serios. Am crezut în el și i-am spus că poate ajunge departe. Scouterul celor de la Wolverhampton l-a remarcat în Olanda la Turneul celor 4 națiuni pe care România U16 le-a jucat și ne-a făcut o invitație în Anglia. Tomița pleacă mâine de dimineață și va sta acolo până sâmbătă. Primul lui meci la juniori am înțeles că îl va juca cu Sunderland din Premier League„, a declarat Bogdan Leu, președintele AFC Dunărea Călărași.

Gabriel Toma este fiul celebrului portar călărășean Petrișor Toma, singurul goalkeeper călărășean de până acum care a jucat pe Santiago Bernabeu pentru Poli Timișoara pe 30 septembrie 1992 în Cupa UEFA, împotriva celor de la Real Madrid. Toma s-a transferat de la Dunărea Călărași la Poli Timișoara în 1991 după meciul istoric pierdut în Cupa României de formația de pe malul Borcei în fața timișorenilor. În acest moment, Petrișor Toma este unul dintre antrenorii echipei Under 17 din cadrul Grupelor de Copii și Juniori ai AFC Dunărea.

Reziliere contract

Fundașul călărășean Costin Mihuț a cerut rezilierea contractului cu AFC Dunărea 2005 Călărași din motive personale. Astfel, în urma unei analize, conducerea grupării de pe malul Borcei a renunțat la contractul pe care Mihuț îl semnase în iarnă la Călărași.

Cătălin NIȚU – Media Officer  – AFC Dunărea 2005 Călărași

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page