Dezvoltare durabilă, Dezvoltare rurală — mai 21, 2013 at 10:57

Fonduri nerambursabile pentru micii fermieri prin masura 121 din Iunie

by

adprpAPDRP a publicat spre consultare Ghidul pentru Masura 121 “Modernizarea exploatatiilor agricole” (PNDR) pentru apelul dedicat fermelor familiale. Ministrul Agriculturii a anuntat ca in luna iunie va fi lansata o sesiune de depunere proiecte pentru Masura 121 care se adreseaza fermelor de familie.

Pregateste-te sa obtii fonduri nerambursabile pentru afacerea ta, pentru ferma de familie!

adprp1Potrivit Ministerului Agriculturii, vor fi puse la dispozitia potentialilor beneficiari, cu titlu gratuit, proiecte model si informatii documentate tehnic pentru:
– ferme de legume in camp si in spatii protejate;
– ferme de vaci de lapte;
– ferme de crestere si ingrasare porcine;
– ferme de gaini ouatoare.

Masura 121 „Modernizarea exploatatiilor agricole” se incadreaza in Axa I – „Cresterea competitivitatii sectorului agricol si silvic” si are ca obiectiv general cresterea competitivitatii sectorului agricol printr-o utilizare mai buna a resurselor umane si a factorilor de productie si indeplinirea standardelor nationale si a standardelor comunitare.

Obiectivele specifice se refera la:

1. Introducerea si dezvoltarea de tehnologii si  procedee noi, diversificarea productiei, ajustarea profilului, nivelului si calitatii productiei la cerintele pietei, inclusiv a celei ecologice, precum si producerea si utilizarea energiei din surse regenerabile;

2. Adaptarea exploatatiilor la standardele comunitare;

3. Cresterea veniturilor exploatatiilor agricole sprijinite;

4. Sprijinirea membrilor grupurilor de producatori sau ai altor forme asociative in vederea incurajarii fenomenului de asociere.

Detalii despre fondurile nerambursabile pentru fermieri gasiti in Ghidul Consultativ, pus la dispozite de Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit:

Ghidul consultativ Masura 121

Beneficiarii privati care nu dispun de sprijin pentru realizarea investitiilor cu finantare FEADR pot accesa Fondul de Garantare a Creditului Rural : Pasii de accesare a Fondului de Garantare a Creditului Rural

Pasii_de_accesare_a_Fondului_de_Garantare_a_Creditului_Rural

1 Comment

  1. Wavatar Daniela spune:

    Buna ziua as dori si eu sa imi fac o microferma de animale. Credeti ca ma puteti ajuta?

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page