Dezvoltare durabilă, Economie — iulie 11, 2013 at 10:43

Fonduri nerambursabile pentru infrastructura de transport din Călărași prin Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013

by

logo brct

brct2În data de 9 iulie 2013, la sediul Biroului Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călăraşi pentru Graniţa România-Bulgaria (BRCT Călăraşi) în prezența directorului executiv, Nicoleta MINCU, și a șefului Secretariatului Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, Bogdan MUȘAT, primarul comunei Roseți, Nicolae RÂJNOVEANU, a semnat contractul de finațare pentru proiectul Dezvoltarea infrastructurii de transport în zona transfrontalieră Roseți, județul Călărași – Municipalitatea Silistra”, proiect care vizează creșterea accesibilității în regiune prin îmbunătățirea calității tronsoanelor de drumuri, parte a rețelei transfrontaliere de transport Călărași – Silistra.

Proiectul ce urmează a fi implementat de comuna Roseți, în calitate de partener lider, alături de Municipalitatea Silistra din Bulgaria are un buget total de 8 milioane de euro. Proiectul se va concretiza în reabilitarea a 25 de km de drum – 14 km din comuna Roseți și 11 km de drum din Silistra. Pentru cele două entități, Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 reprezintă o sursă de finanţare nerambursabilă semnificativă pentru aducerea drumurilor la standarde europene. Proiectul contribuie la creşterea nivelului de accesibilitate şi conectivitate în zona acoperită de program, importanța sa în contextul transfrontalier fiind evidentă.

Directorul executiv BRCT Călărași, Nicoleta MINCU, a subliniat importanța brct1proiectului pentru îmbunătățirea infrastructurii de transport a județului Călărași, dar și impactul generat de proiect la nivelul programului: „Acest proiect este cu atât mai valoros cu cât în luna februarie a acestui an el se afla pe lista de rezervă a programului. BRCT Călărași își concentrează eforturile spre utilizarea eficientă a resurselor existente iar aportul proiectului la dezvoltarea echilibrată a zonei vizate de program este incontestabil. Creşterea economică și evoluția societății sunt interdependente de caracteristicile rețelei de drumuri. O infrastructură dezvoltată este esențială pentru funcționarea efectivă a economiei, pentru satisfacerea necesităților de mobilitate a persoanelor și a fluxurilor de mărfuri.”

Pentru informaţii suplimentare privind Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013, vă invităm să accesați pagina de internet a Programului: www.cbcromaniabulgaria.eu

romania bulgaria_____________________________________________________________

www.cbcromaniabulgaria.eu
Investim în viitorul tău!
Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013 este cofinanțat de Uniunea Europeană prin
Fondul European pentru Dezvoltare Regională

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page