De prin lume adunate — iulie 30, 2017 at 18:18

Fondatorul Tesla şochează: Dacă nu reuşim asta, riscăm să devenim „pisici de casă” ale inteligenţei artificiale

by

3052889-poster-p-2-the-issue-with-existing-batteries-is-that-they-suck

Fondatorul Tesla, miliardarul Elon Musk a lansat un avertisment conform căruia singura şansă pentru ca omul să rămână relevant într-un viitor dominat de inteligenţa artificială este ca fiinţele umane să devină cyborgi. Afirmaţiile au fost făcute de Musk şi în trecut, dar reamintite la recentul World Government Summit desfăşurat la Dubai, potrivit The Guardian.

Antreprenorul susţine că, de vreme ce inteligenţa artificială devine tot mai sofisticată, aceasta va conduce la o diminuare a locurilor de muncă şi la creşterea şomajului.

„Vor fi tot mai puţine lucruri pe care un robot să nu le poată face mai bine decât omul”, a declarat el la World Government Summit.

Dacă doresc să rămână cele mai importante verigi ale economiei, oamenii trebuie să îşi crească abilităţile printr-o „fuziune a inteligenţei biologice şi a celei artificiale”, avertizează Musk, spunând că, dacă omenirea nu reuşeşte acest lucru, oamenii pot deveni simple „pisici de casă” ale inteligenţei artificiale.

Programatorul a mărturisit că lucrează la un dispozitiv denumit „dantelă neuronală”, care să poată fi injectat şi, asemenea unei plase, se pliază pe forma creierului şi îi oferă acestuia capacităţi de calcul digitale.

Până în prezent au fost utilizate nişte interfeţe creier-calculator, însă numai pentru sarcini simple, cum ar fi redobândirea posibilităţii de mişcare în cazul persoanelor paralizate sau pentru ca acestea din urmă, care au şi leziuni cerebrale, să poată comunica din nou, fie verbal, fie prin gesturi.

Totuşi, oamenii de ştiinţă afirmă că până la realizarea acestor previziuni ale lui Musk este o cale lungă, având în vedere complexitatea creierului şi faptul că în interiorul acestuia se găsesc miliarde de neuroni, interfeţele create până acum având acces doar la aproximativ 100 dintre aceştia.

gandul.info/magazin

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page