Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 7, 2015 at 11:35

Folosirea instrumentelor Google în procesul de predare-învăţare din perspectiva nevoilor de viaţă ale elevilor

by

Pe 31 martie 2015 s-a încheiat a doua etapă de implementare a proiectului Google for Education. Până la 10 martie a.c. pot fi încărcate de cursanţii atât din prima sesiune (noiembrie, decembrie 2014)  cât şi de cei care au urmat cursuri în a doua sesiune (februarie, martie 2015) planuri de lecţie bazate pe aplicaţii Google prin formularul feedback post lecţie care după verificarea corectitudinii acestora de către furnizorii programului vor fi încărcate pe Platforma Internaţională Google Apps for Education, iar cursanţii vor fi certificaţi pentru contribuţia adusă la dezvoltarea platformei.

educatieMiercuri şi joi, 11.03.2015 -12.03.2015, la Liceul Tehnologic “Dan Mateescu” din Călăraşi a avut loc Trainingul de utilizare a aplicaţiilor Google. Au participat la curs 19 cadre didactice de la scoala gazdă şi patru cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu” şi de la Şcoala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”.

30 de cadre didactice au fost prezente miercuri şi joi, 25.03 -26.03.2015 la Trainingul de utilizare a aplicaţiilor Google la Liceul Tehnologic “Dan Mateescu”. Prof. Moisescu Olimpiu şi prof. Radu Nicoleta, directori la Liceul Tehnologic “Dan Mateescu” au sprijinit şi sprijină proiectul Google for Education atât în calitate de şcoală gazdă, cât şi prin implicarea în activităţile acestuia.

La curs au participat profesori psihopedagogi ai Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Călăraşi (C.J.R.A.E. Călăraşi), Năstase Mariana, director C.J.R.A.E. Călăraşi, prof. universitar, educatoare de la Grădiniţa cu Program Prelungit Amicii (G.P.P. “Amicii”) şi de la Grădiniţa cu Program Prelungit Rostogol (G.P.P. “Rostogol”), cadre didactice de la Şcoala Gimnazială “Carol I”, de la Şcoala Gimnazială “Constantin Brâncoveanu”, profesori de la Colegiul Agricol “Sandu Aldea” şi de la Liceul Tehnologic de Transporturi Auto. Formator al cursului a fost prof. Budu Nicoleta Laura.
Scopul final al programului Google for Education este o mai bună pregătire a elevilor pentru viaţa profesională, prin oferirea accesului la tehnologie şi training în utilizarea instrumentelor on-line, destinate elevilor şi profesorilor.

Proiectul a apărut pentru a forma o generaţie unică care să primească inspiraţia necesară de la profesori inovatori. Învăţarea poate avea loc oriunde, oricînd, pe orice dispozitiv. Indiferent de profesia pe care şi-o vor alege, elevii vor utiliza tehnologia la locul de muncă.

Furnizorii programului sunt: Google, Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice (M.E.C.Ş), Junior Achievement Young Enterprise, Google Educator Groups, G.E.G. (lideri regionali).

Gabriela Russu

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page