Politica, Politica naţională — aprilie 24, 2013 at 18:34

FMI a rupt relațiile cu România

by

Negocierile, eșec total: “orice împrumut nou este exclus!”

Fmi a rupt relatiile cu romaniaGuvernul păstrează o tăcere mormântala despre vizita FMI de săptămâna trecuta. De ce? Simplu, pentru ca au dat-o-n bara. Discuțiile au fost foarte dure, iar premierul Victor Ponta efectiv a fost pălmuit.

La negocieri, Ponta a cerut doua lucruri:

 • Încă 10 miliarde de euro, de urgenta (in contul celebrei “centuri de siguranța”).
 • Daca nu, măcar un nou acord formal cu FMI, pentru ca România sa se poată împrumuta in continuare de la bănci.

Răspunsul FMI:

 • N-ați respectat nimic din ce ați semnat pana acum.
 • Companiile de stat falimentare NU au fost închise, ba chiar dau salarii mai mari ca privații.
 • Numărul bugetarilor NU a fost redus. N-ați dat pe nimeni afara! Ați crezut ca ne păcăliți reducând posturile neocupate si pensionând câțiva fraieri.
 • Evaziunea fiscala NU a fost redusa, din contra, a explodat.
 • Deci orice nou împrumut este exclus.
 • Deci orice nou acord este exclus.

Adică…muie.

Ponta s-a speriat!

Marele socialist Victor Ponta știe si el ca fără FMI e mort. La propriu: adică nu mai sunt bani de pensii si salarii si îl linșează oamenii. Si culmea, exact aia care l-au votat: pensionarii, bugetarii, asistații social. Adică cerșetorii.

Așa ca a cerut FMI-ului un răgaz: va rog sa nu anunțați ruperea relațiilor, încă! Dați-ne doua luni de proba si va promit ca o sa facem ce nu s-a făcut in 20 de ani.

Delegația FMI a izbucnit in ras: nu zău?! Hai sa va vedem!

Ce face acum guvernul?

In clipa asta, Ponta e disperat.

 • Evaziunea fiscala, știe ca n-are nici o șansa s-o reducă.
 • Reforma n-are de gând sa facă. Pentru ca reforma înseamnă de fapt distrugerea statului social, pe care l-au muls toate partidele timp de 20 de ani. Fără stat pe care sa-l fure, adio contracte cu Hidroelectrica, adio verișoare angajate in ministere, adio deplasări in străinătate, adio tot! Daca se privatizează statul, clasa politica moare in doua săptămâni.
 • Singurul lucru pe care o sa-l facă, este sa mărească taxele, in speranța ca vor creste veniturile statului. Dar știe si el ca economia româneasca e ca o vaca costeliva si bolnava: ce sa mai mulgi la ea?

De ce a cerut atunci doua luni? Pentru ca spera ca in astea doua luni sa găsească praf de aruncat in ochii FMI. Adică sa le dea iar vorbe goale in loc de fapte, si sa primească in schimb bani (exact cum a făcut si Boc). Iar daca n-o sa reușească sa-i păcălească, in astea doua luni măcar sa se împrumute cat mai poate de la băncile private.

 • De aceea l-a trimis de urgenta pe Daniel Chițoiu, ministrul Economiei, sa declare ca 120.000 de bugetari vor fi concediați.
 • De aceea l-a trimis si pe Constantin Niță, ministrul Energiei, sa declare ca companiile de stat falimentare (minerit, CFR, TAROM, Oltchim etc.) vor fi in fine închise.

Evident, nu vrea sa facă nici una, nici alta: pai in companiile alea freacă menta 600.000 de cerșetori! Plus 120.000 de bugetari!

Pentru Victor Ponta, nu se mai pune problema sa-si termine mandatul: ci sa scape cu viața.

De câți bani are nevoie Ponta?

10 miliarde la pensii + 8 miliarde salarii bugetari + 16 miliarde ajutoare sociale si alte pomeni. In total 34 de miliarde de euro (nu lei!). Sursa: bugetul pe 2013.

Plus spăgile pentru activiștii USL, ca altfel îl debarca ca pe Răzvan Ungureanu (pai ei de ce s-au zbătut sa câștige alegerile?). Asta e mai greu de estimat, dar in buget am văzut ca Guvernul si-a rezervat cam 14 miliarde de euro pentru contracte de stat, din care va fura minim 50%.

Deci, USL-iștii se așteaptă sa mănânce si gura lor, măcar 7 miliarde de euro. Pai e nasol, bai Ponta! N-ai nici o șansa!

“You can’t talk your way out of this!”

Ce înseamnă asta? E o expresia americana. In traducere aproximativa: nu poți sa ne duci cu vorba. Ce legatura are cu acest articol despre FMI?

Hehehe…las’ ca știe Ponta legatura…

Ce se va întâmpla de fapt?

Știm cu toții:

 • FMI nu va mai da nici un ban României.
 • Bani de la bănci, s-ar putea sa mai găsească in astea doua luni. Dar sunt ultimii! Si la ce foame are statul român, n-o sa-i ajungă pana la sfârșitul anului 2013.

In concluzie: comuniștilor, ați intrat in anul morții!

Sursa: http://capitalismpepaine.ro

1 Comment

  Leave a Comment

  You must be logged in to post a comment.

  You cannot copy content of this page