Evenimente, IMM şi Afaceri, Ultimile Știri — octombrie 22, 2014 at 22:18

Florin Jianu,la Călăraşi: Programul ” Start-up România ” face parte din inițiativa de poziţionare a României ca HUB-ul antreprenorial Sud Est european.

by

DSC00345Astăzi, a fost lansată,în Guvern, schema de finanțare “Start-up România”, proiect în valoare de 150 de milioane de euro care vine în sprijinul dezvoltării antreprenoriatului, mai ales în rândul tinerilor,  a declarat,Florin Jianu, Ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de afaceri şi Turism,într-o întâlnire la Călăraşi, cu oameni de afaceri, reprezentanţi ai IMM-urilor, primari şi persoane interesate să dezbată subiecte axate pe accesarea fondurilor europene.

Întâlnirea a avut loc, miercuri 22 octombrie 2014, la Sala de şedinţe a Primăriei Călăraşi,  la initiativa Preşeditelui PSD Călăraşi Dan Cristodor  şi a   organizaţiei judeţeane a PSD Călăraşi. A participat şi Eugen Teodorovici, Ministru al Fondurilor Europene.DSC00340

“Prin această inițiativă finanțăm, astfel, ideile creatoare ale tinerilor care vor să dezvolte instrumente suport pentru turism și aici sunt o mulțime de tineri și o mulțime de idei care pot să dinamizeze piața. Prin această inițiativă, România va fi pusă pe harta antreprenorială europeană ca o destinație favorabilă atragerii de investiții a continuat Florin Jianu

 Programul ” Start-up România ” face parte din inițiativa de poziţionare a României ca HUB-ul antreprenorial Sud Est european. În acest sens, vom sprijini în prima etapă domenii precum IT-ul, industriile creative , turismul și sănătatea. Conceptul include educație antreprenorială , mentorat , servicii de incubare, internaționalizarea afacerilor și granturi de până la 25 000 euro. Iniţiativa va fi implementată în parteneriat public-privat, iar sectorul privat va deține ponderea cea mai mare.” a declarat Florin Jianu, ministrul pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Mediul de Afaceri și Turism.

Jianu a precizat că programele se adresează mai multor categorii de vârstă, inclusiv categoria 15-19 ani, în care intră tinerii care se află pe băncile școlii. “Aici există niște concepte extrem de interesante cum ar fi firma de exercițiu și întreprinderea simulată. Practic, elevii și studenții simulează procesele dintr-o firmă reală. Aceste tipuri de abordări vor fi susținute prin fonduri europene așa cum va fi susținută și categoria 19-25 de ani pentru investițiile tip Start-up”, a spus ministrul.

În ședința de Guvern, am adoptat strategia pentru IMM-uri, Orizont 2020, așa cum vom avea adoptată și o propunere de lege privind investitorii privați. Încercăm să aducem aceste tipuri de instrumente care să modernizeze mediul de afaceri, să aducă alternative pentru ceea ce înseamnă finanțarea și atragerea de investiții străine”, a explicat Jianu.

Cu un solid background antreprenorial, actualul ministru pentru IMM-uri si Turism a lansat mai multe companii printre care adVice Group Media sau adVice innovation. Din pozitia de ministru, Florin Jianu crede in conceptul de “ministru antreprenor”. “Fiecare ministru trebuie sa fie cel care seteaza obiective, fie ca e vorba de mediul de afaceri, turism sau educatie. Imi doresc ca mediul public sa devina din ce in ce mai antreprenorial din punct de vedere al performantei si responsabilizarii oamenilor. Cred ca tine de un anumit tip de abordare, de a raspunde nevoilor pietei, de a seta obiective clare si de a avea un plan de actiuni pe care il urmareste”, sustine Florin Jianu.

A consemnat,
Nelu Bălaşa

[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page