Editoriale, Interviuri — decembrie 19, 2017 at 01:38

 Florin Brisan: Accederea in Liga I, pentru Calarasi!.. este una din provocarile mele, pe perioada urmatoare

by

interviurile despre adevărurile performanței echipei de fotbal Dunărea Călărași

L-am privit cu neincredere si suspiciune pe Florin Brisan.Rezultatele m-au contrazis.Aș spune chiar că poziția în clasament în acest moment a Dunăriise datorează în principal lui Florin Brișan. Sigur este un efort colectiv dar deciziile cruciale și asigurarea resurselor,managementul performanței îi aparțin. Florin Brișan a luat decizia și l-a adus pe Dan Alexa,împreună au stabilit planul și împreună l-au pus în practică. Sigur că un rol important l-au avut și primarul Daniel Drăgulin,consiliul municipal Călărași fiind principalul finanțator și Vasile Iliuță președintele consiliului județean care l-au încurajat și l-au inspirat pe Florin.Mai mult spun cuvintele celor mai autorizate voci în scurte declarații pentru Argument:

Nelu Balasa:  Dunarea inregistreaza o performanta exceptionala! Tu ai luat deciziile si tu stii cel mai bine.Spune, cum a fost posibil?

Florin Brișan:Cum a fost posibil? Cu aceeasi bani, se poate face si performanta, se poate obtine si locul I si locul XX, aceasta e clar, aceasta ma intreaba toata lumea.E vorba de management aici. Poate am jucat fotbal in curtea scolii.Ce lipseste sportului, dupa parerea mea, in tara aceasta, e un management performant. Toata lumea vrea sa conduca sportul in mod simplu, doar pentru ca a jucat sport, dar nu e suficient.

Nelu Balasa:  Dincolo de management, exista ceea ce se cheama relatiile formale si informale in legatura cu sportul.Te-a ajutat faptul, ca ai fost o persoana cu notorietate si o persoana apropiata in comunitate, pentru a strange masa critica de resurse, in scopul obtinerii aceastei performante?

Florin Brișan: Cred ca da, mai mult ca sigur! Acesta a fost unul din motive. Pentru aceasta am si acceptat. In momentul in care am acceptat, atat Primaria cat si Consiliul Judetean, mi au propus sprijinul pentru echipa aceasta, Si au zis ,, daca accepti functia aceasta, ne vom da mana! ,,

Nelu Balasa:  Deci este un model de a atinge performante sau obiective, pe baza unor interese generale ale comunitatii.

Florin Brișan:Pot sa spun in plus, ca norocul meu a fost, ca am reusit sa l conving si pe Dan Alexa sa vina aici.

Nelu Balasa:  Pai l-ai convins, ca ai stiut sa vorbesti in primul rand! I-ai inspirat incredere…

Florin Brișan: Mi-a luat o saptamana, eu m am intalnit cu Dan, si la ora 12 noaptea si la 11 noaptea si la ora unu noaptea, si dimineata…I am prezentat proiectul. Ce voiam sa subliniez este faptul ca, nu neaparat banii duc la performanta. E drept, ca banii duc la performanta, e drept ca banii sunt unul din factorii care duc la performanta, dar un exemplu este exact, Dan!

Cu Dan, am vorbit despre bani, exact in momentul in care contabila a redactat contractul individual munca si a zis> ,,Dnul presedinte, ce suma trec?…,, Stai ca, nu am vorbit cu antrenorul!,,

Nelu Balasa:  Ce v ati propus?

Florin Brișan: In momentul, in care am batut palma cu Dan si am semnat contractul, aveam un punct! Ne am propus 49 de puncte, astazi avem 49 de puncte!

Ne am propus promovarea mai mult ca sigur! Eu am niste tinte in viata, Si, in general, am reusit sa mi le ating.Tinta aceasta, este una din provocarile mele, pe perioada urmatoare, adica accederea in Liga I, pentru Calarasi!

Nelu Balasa:  Pentru Liga I trebuie licentierea stadionului.

Florin Brișan:Nu numai licentierea stadionului, e o structura…Pentru Liga I, primordial este auditul financiar. Auditul financiar ce presupune in jur de 20% din venit sa fie din resurse private, presupune niste investitii, pe care din pacate nu le poate face clubul, ci doar autoritatile locale.

Nelu Balasa: Autoritatile au fost aici si Prefectul si Presedintele Consiliului Judetean si Primarul.

Florin Brișan: Asa este! Eu sunt foarte atent si la comentariile de pe facebook.Toata lumea e nemultumita, in momentul in care nu ai un loc nepromovabil. Si toata lumea acuza cheltuirea banului public si fara performanta. In momentul in care ai si performanta, toata lumea e pesimista, ca nu s ar putea continua in Liga I, cu bugetul acesta.

Eu am curajul sa spun, in momentul acesta, ca, am posibilitatea de a atrage resurse neimplicate politic pentru a sustine echipa!

Nelu Balasa:  Ok! Acesta e finalul cel mai bun!

 

Dorinel Dincă: Cred ca este un moment de referinta, este un moment istoric

Nelu Balasa: Care semnificatia pozitiei in clasament,pentru Dunărea acum?

Dorinel Dinca: Cred ca este un moment de referinta, este un moment istoric, suntem pe primul loc, a mai fost Dunarea pe primul loc, cu sanse extraordinare, dar nu cu un avans de 7 puncte si mai ales prim prisma jocului aratat si a profesionalismului.

Echipa are un joc solid, e posibil ca in iarna si mai mult ca sigur se vor intari, vor veni cativa jucatori cu experienta, pentru ca trebuie sa ne gandim si la urmatorul pas si anume evolutiile din Liga I si atunci trebuie pregatita echipa,

sa formeze omogenitatea. Nu vrem sa ne trezim la vara, ca aducem jucatori, care nu au jucat niciodata impreuna si sa nu evolueze.

Nelu Balasa:  Aveti asigurari pentru conditiile tehnice, pentru Liga I, conditii materiale ca sa zicem?

Dorinel Dinca: Deocamdata este un dosar de licentiere, in care trebuiesc rezolvate multe probleme de care se ocupa conducerea clubului impreuna cu factorii de decizie,Consiliul Local, Consiliul Judetean sponsori, etc., sunt foarte multe conditii.

E bine ca i-au chemat de dinainte, pentru ca sa se pregateasca, sa aiba timp.

Dan Alexa: Este un rezultat exceptional, cred ca este cel mai bun din istoria Dunarii.

Nelu Balasa: Ce implicatii are pozitia pe care o ocupati acum in clasament?

Dan Alexa: Important este ca am terminat pe primul loc, dar aceasta nu este totul,  pozitia pe care o avem acum in clasament este datorita eforturilor consistente ale echipei Dunarea, faptul ca  suntem acum pe primul loc, ne da o foarte mare incredere, ne da siguranta, dar nu este totul. Imi felicit jucatorii, pentru ca au dat dovada de un caracter foarte puternic, in aceste aceste 4 luni. A fost un parcurs greu.Ne asteapta un retur de foc, mult mai greu.Ne da foarte multa incredere, ne a aratat ca acesta nu este un vis.Este un rezultat exceptional, cred ca este cel mai bun din istoria Dunarii.

Nelu Balasa: Promovarea in liga I un rezultat exceptional, ceea ce ma face sa intreb ,,Este un foc de paie, sau performanta este asezata pe baze solide?

Dan Alexa: Nu, nu a fost un foc de paie,aceasta si vrem, performanta, pe care o construim in timp, cu eforturi perseverente.  Au fost 18 meciuri, din care am castigat 15 si 3 egaluri, cu siguranta nu este un foc de paie. Dar trebuie sa facem pasii corecti in iarna, Avem nevoie de toti oamenii din Calarasi, de toti suporterii nostri, care merita sa aiba o echipa in prima Liga .

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page