Mâncare şi Băutură — mai 7, 2014 at 16:05

Flori de salcâm în aluat

by

Este vremea salcamului, asa ca haideti sa ne bucuram de el!
Parfumatele flori de salcam sunt extrem de benefice pentru sanatate. Ele au actiune  sedativa la nivelul sistemului nervos central si reduc nivelul stresului. Florile de salcam se pot folosi in multe retete. Una dintre acestea este aluatul cu flori de salcam, un dulce aromat cu miros de copilarie.

flori-de-salcam-in-aluatIngrediente:

  • flori de salcam
  • 100 gr. faina;
  • 75 g smantana;
  • 1 ou;
  • 1 lingura zahar;
  • 1 plic zahar vanilat;
  • 1 lingura bicarbonat stins cu lamaie;
  • arome, coaja de lamanie sau portocala.

Mod de preparare:

Spalam crengutele cu flori de salcam si le lasam la scurs. Amestecam ingredientele pentru aluat, obtinand unul de consistenta unui chec.Incingem uleiul intr-o tigae. Tavalim fiecare floare de salcam prin aluat, pana se acopera complet, Apoi le punem  in tigaia cu uleiul incins.

Se rumenesc pe ambele parti la foc mic, dupa care se scot pe un prosop absorbant si  se servesc cu placere.

Pofta buna!

1 Comment

    Leave a Comment

    You must be logged in to post a comment.

    You cannot copy content of this page