Comunicate de presă, Ultimile Știri — ianuarie 10, 2014 at 15:28

Firea a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov

by

Senatorul PSD Gabriela Firea anunţă că a demisionat din PSD după decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov, ea criticând faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

firea

Senatoarea Gabriela Firea a anunţat vineri, printr-un comunicat de presă, că demisionează din toate funcţiile deţinute în cadrul PSD, respectiv vicepreşedinte la nivel naţional şi preşedinte al organizaţiei judeţene Ilfov, precum şi din calitatea de membru al partidului.

Gabriela Firea a luat decizia de a plecat din PSD din cauza scandalului din USL Ilfov. Mai exact, senatorul s-a declarat deranjat de decizia PNL de a accepta colaborarea cu PDL în Ilfov şi, în plus, de faptul că niciun lider al PSD nu a luat poziţie faţă de gestul liberalilor.

“Începând cu data de astăzi, 10 ianuarie 2014, am demisionat din toate funcțiile deținute în cadrul PSD, respectiv vicepreședinte la nivel național și președinte al organizației județene Ilfov, precum și din calitatea de membru al partidului. Am luat această hotărâre după 24 de ore de la decizia PNL de a accepta colaborarea în plan local cu PDL, reacționând la conflictul din USL Ilfov prin promovarea președintelui PNL Ilfov în funcția de coordonator al campaniei electorale a PNL pentru alegerile europarlamentare, timp în care niciun lider al PSD nu a luat poziție față de aceast demers flagrant de rupere a USL”, se arată în comunicatul dat publicităţii de Gabriela Firea.

Fosta jurnalistă a precizat că a decis să demisioneze pentru că nu s-a putut resema cu “încălcarea flagrantă a principiilor care au stat la baza formării USL”, cu toate că i s-a recomandat în repetate rânduri acest lucru.

“Nu există nicio justificare credibilă pentru a accepta ca la nivelul județului Ilfov Uniunea Social Liberală să fie extinsă de la 4 la 6 partide, respectiv cârdășia PNL-PDL-PPDD la care se adaugă, de formă, PSD, UNPR și PC. După cum nu este admisibil ca primăriile “neprietene” să fie lăsate fără fonduri, iar PDL să dețină un post de vicepreședinte al Consiliului Județean în detrimentul PSD”, punctează Firea în comunicat.

“Constat cu amărăciune că a fi consecventă unor idei și principii, cum ar fi unitatea USL, care nu se poate baza decât pe respect reciproc și pe respectarea cu strictețe a documentelor acestei alianțe, m-a transformat în ținta atacurilor și ironiilor celor care pun pe primul plan interesele personale. (…) Dacă sunt lideri ai USL care au o agendă politică diferită de cea asumată oficial, este problema lor, eu însă nu pot fi părtașă la niciun fel de scenarii oculte, cu sau fară știrea mea”, susţine Gabriela Firea.

Senatorul spune că va face în continuare parte din Parlamentul României, ca independentă, şi că nu va renunţa la obiectivul său de a face “un alt fel de politică”. “Mentionez ca aceasta este decizia mea ferma si unilaterala si nu mi-a cerut nimeni din partid sa-mi dau demisia. Dimpotriva!”, încheie Gabriela Firea.

surse: mediafax.ro si romaniatv.net

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page