Evenimente, Politica, Politica locala, Ultimile Știri — octombrie 31, 2014 at 21:11

Filipescu:Prefectul şi ăla cu guşa cât televizorul ar putea genera schimbarea vicepreşedinţilor CJ

by

646x404

În perioada imediat următoare, la nivelul Consiliului Judeţean Călăraşi, ar putea avea loc schimbări importante datorate modificării majorităţii survenite în urma migraţiei aleşilor judeţeni prin OUG 55/2014. Zilele par a fi numărate pentru cei doi vicepreşedinţi de stânga, Ion Ştefan (PSD) şi Bogdan Georgescu (PC).

Chestiunea fost punctată de Răducu Filipescu, preşedintele Consiliului Judeţean Călăraşi, care spune că „mutarea” ar fi făcută în urma răutăţilor venite din partea PSD.

„Este foarte posibil pentru că acum s-a schimbat majoritatea, avem alta, iar ei au fost destul de răutăcioşi, intrând foarte tare şi schimbând directori de licee, de şcoli, umblă Aurel (n.r. Aurel Niculae) ăsta înnebunit să schimbe şi să pună de-ai lui, dar el nu are în tot partidul atâţia. Sunt nişte mişcări care nu sunt deloc de colaborare, sunt activităţi de subminare a activităţii unor directori şi de la noi şi de la PDL. Dacă adversarul tău te toacă în fiecare săptămână şi încearcă să te atace, până la urmă, tu trebuie să fi un pacifist. Dar dacă continui cu pacea devii tâmpit şi trebuie, la un moment dat, să iei o măsură. Nu poţi să mergi la infinit… hai că suntem prieteni şi prietenul te mânâncă de jur-împrejur. E ca şi cum rămâi pe o bucăţică de stâncă şi în jurul tău numai hău. O să vină şi clipa, probabil, în care se va ajunge la acest lucru, cu toate că nu îmi face nici o plăcere să fac această treabă”, a declarat Filipescu.în conferinţa de presă a PNL.

Din cauza presiunilor făcute asupra unor primari de către secretarului general al PSD, Virgil Diaconu şi a prefectului de Călăraşi, George Iacob, s-ar putea impune luarea unor măsuri prin schimbarea vicepreşedinţilor.

„La ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost ca un guvern de uniune naţională, toată lumea a votat, am discutat, am comentat, ar fi foarte plăcut să fie aşa dacă toţi ceilalţi ar fi potoliţi, inclusiv ăla cu guşa cât televizorul, Diaconu. Dacă Diaconu şi cu prefectul ar sta potoliţi în băncile lor şi nu ar face presiuni peste tot, probabil că şi noi am fi, în continuare, într-o relaţie normală pentru a câştiga judeţul. Dar dacă tot ameninţă în continuare şi sare la gâtul tuturor o să ne vedem în faţa momentului în care o să spunem ajunge”, a spus Preşedintele Consiliului Judeţean

Întrebat cu privire la presiunile făcute asupra primarilor, prefectul Iacob a declarat că nu este adevărat şi că Filipescu trebuie să vină cu dovezi.

Filipescu a declarat în conferinţa de presă că este convins că primarii nu au de ce să mintă asupra acestui aspect şi că, din punctul său de vedere, prefectul Iacob ar trebui  „să se potolească” altfel, situaţia s-ar transforma într-o problemă  „spinoasă”.

„Păi dacă vin cu dovezi îi fac dosar direct, cu declaraţii de la primari că au fost ameninţaţi la ei în birou. Dacă vrea treaba asta, o fac, nici un fel de problemă. Chiar mi-ai dat o idee. O să procedez pe un dosar pe care o să-l fac şi o să-l trimit peste tot să vedem dacă e adevărat sau nu. Chiar primarii care îmi spun treburile astea, chiar mint ei? Eu cred că nu mint. O să-i pun să scrie câteva declaraţii şi o să le trimit mai departe. O să se vadă toate chestiile astea la Ministerul Administraţiei, la Dragnea, dar.. şi el face la fel. Ce diferenţă e între Dragnea şi prefect? Nici una. Dar există şi altă lume care se poate sesiza la astfel de chestiuni.”, a conchis Răducu Filipescu.

 

A consemnat,

Nelu Bălaşa

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page