Politica, Politică regională — martie 29, 2013 at 22:14

Filipescu îi mai dă o săptămână noului manager de la spitalul Călărași

by

Filipescu spune că îi mai dă o săptămână noului manager de la spitalul Călărași.

FilipescuDin relatările Președintelui Consiliului Județean Răducu Filipescu am înțeles că îi mai dă o săptămână managerului să asigure îndeplinirea misiunii spitalului.Tot din ce spunea Președintele, managerul,că-mi scapă numele, urmăreșete în principal să respecte legea și indicatorii financiari neglijând calitate actului medical și însăși menirea spitalului.

Filipescu spune că a discutat at cu managerul cât și cu medicii demisionari în încercarea unui compromis care să asigure cât de cât serviciile medicale cerute de populație.

Acest manager nu a avut înțelepciunea să aducă alți doctori și pe urmă să încerce rebeliunea să-i înlocuiască pe bătrânii și preauzații moral  medici ai spitalului de Urgență Călărași.

Spitalul de urgență Călărași este o catastrofă,rod al deceniilor de compromisuri cu incompeteța și neputința.După mine această criză este necesară pentru a pune în lumină situația dezastruoasă a spitalului. Sigur este de vină și sistemul medical dar cel mai important, răspunderea o au medicii și administratorii, asistentele, infirmierii, surorile,personalul  administrative și funcționăresc,tot personalul  care s-au complăcut într-o băltire nimicitoare pentru menirea spitalului.

Statu-quo-ul creat de toți cei care se învârt în spital și pe lângă spital, conservator, corupt și retrograd nu permite rezolvarea favorabilă pentru cetățeni a situației spitalului.De altfel aceleași probleme trenează de zeci de ani: lipsa resurselor financiare,lipsa medicilor,lipsa managerilor,lipsă de viziune, lipsă de răspundre și responsabilitate,lipsă…lipsă…lipsă….

Conceput greșit,utilizat prost,cu modernizări care erau depășite tehnic și moral, înnainte de a fi date în folosință,cu uriașe sume înghițite pe cârpel și improvizații, spitalul de urgență din Călărași nu are cum să iasă la liman, nici cu mama managerilor,darămite cu actualul manager care nu știe nici măcar, că pentru a conduce trebuie să ai pe cine.

Mă tem că situația spitalului va mai face “mult veac” în conferințele de presă pentru că în afară de declarații binevoitoare nimic palpabil…

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page