Mâncare şi Băutură — februarie 1, 2014 at 15:46

Feteasca Neagră – Vinul Cavalerului

by

vinul-cavalerului-feteasca-neagra-Culoare tânără, roșu rubiniu. Nasul  foarte tipic , emană arome de coacăze, prune și condiment. De o corpolență medie, vinul este foarte coerent în ceea ce privește raportul dintre arome și notele gustative. Gustativ regăsim prunele uscate si coacăze,  remarc densitatea bună a fructului. Post gust scurt-mediu, cu alcool care iese o idee din corp, fără să fie prea deranjant. După o aerare de 1 h, vinul capătă finețe, fuctul se exprimă mai bine, condimente parcă mai evidente. Per ansamblu o Fetească Neagră  foarte bună, cea mai bună din cele încercate de mine din recolta 2011, la sub 25 de lei.

Soiul de struguri: Fetească Neagră
Miros: violete de pădure, mirodenii, piper, stafide
Gust: complex, coacăze, mure, prune uscate, structură echilibrată, persistentă
Cu ce meniu se serveşte: carne la grătar, ghiveci de legume, miel la cuptor
Temperatura de servire: 18ºC
Anul: 2011

Anul 2011 a fost unul dintre cei mai favorabili pentru viticultura din SE României: generos ca pluviometrie dar şi extrem de favorabil coacerii strugurilor prin temperaturi peste medie şi un sfârşit de vară cald şi secetos.

Vinurile roşii ale acestui an sunt aşadar diferite de cele de până acum: mai intens colorate, mai concentrate, cu o structură tanică mai vc_feteasca_neagra_on2marcantă, vă vor surprinde cu însuşirile lor ieşite din obişnuit şi cu potenţialul de învechire superior anilor de producţie anteriori.

Feteasca Neagră din acest an a adunat concentrarea razelor de soare pentru a vi le oferi într-un pahar, chiar şi după ce veţi fi uitat temperaturile toride ale verii.

Acompaniază perfect carnea la grătar, ghiveciul de legume sau suflé-urile de brânză şi vă va lăsa să o descoperiţi cel mai bine la o temperatură de 180C.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page