Cultură şi Educaţie, Educaţie — noiembrie 25, 2013 at 21:10

Festivalul naţional al Şanselor Tale – finalizat la Şcoala Roseţi

by

“Festivalul Naţional al Şanselor Tale” se înscrie într-o amplă mişcare de dezvoltare a Europei ca spaţiu comun al învăţării, precum şi al promovării dialogului intercultural şi al creşterii gradului de conştientizare a diversităţii culturale bazate pe valori comune.

Picture 036

“Festivalul Naţional al Şanselor Tale” este o manifestare naţională, coordonată de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului şi organizată la nivel local de inspectoratele judeţene şcolare în colaborare cu actori locali: consiliile judeţene, primăriile municipiilor/oraşelor/comunelor, casele de cultură, casele corpului didactic, agenţiile judeţene de ocupare a forţei de muncă, universităţi, unităţi şcolare, si ONG-uri .

In perioada 18-24 noiembrie 2013 la Scoala Gimnaziala I.Rosetti , Roseti au avut loc zilnic activitati derulate sub  sub genericul „Cetăţean român -cetăţean european”. Actiunile s-au derulat in parteneriat cu Biblioteca Comunala I.Folescu , Primaria Roseti, Cdi-ul scolii si Scoala Jegalia si au avut teme diverse precum: M-am nascut in Europa, EU si Europa, Europa copiilor, Simboluri Europene si Desenez pentru continentul  meu.

Aceste actiuni au atras sute de elevi, peste 320 si nu ar fi fost posibile  fara sprijinul si participarea  directa a directiunii : dir Felea Daniel si dir.adj. Carjila Daniel.

Cadrele didactice implicate ( Inv. Ghita Vasilica si inv. Rajnoveanu Daniela, prof. Constantin Elena, prof. Vasile Virginia, prof.Gheorghe Liliana, prof. Dumitru Cristina, prof. Grigoriu Diana, prof. Vasile Lucretia si prof. Manu Nicoleta) au coordonat  aceste actiuni de promovare a imaginii Europei in scoala si au realizat cu ajutorul participantilor sute de desene, colaje, postere, machete, eseuri si concursuri tematice, astfel incat la sfarsitul saptamanii, presedinta elevilor, Oltenacu Sabrina (clasa a VIII a) a putut face , un panou expozitiv cu cele mai frumoase lucrari.

Prof.Vasile Virginia Narcisa a concluzionat ca „ a fost o saptamana dinamica , a creativitatii si socializarii . Europa este, convențional, unul dintre cele șapte continente insa este mai presus de toate continentul pe care il iubim.”

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page