Comunicate de presă — august 6, 2019 at 09:23

Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE”, ediţia a XXVII-a, 12 – 18 August 2019

by

 

Centrul Judeţean de Cultură și Creație Călăraşi susținut de Consiliul Județean Călărași, organizează în perioada 12 – 18 August 2018, cea de a XXVII-a ediție a Festivalului Internaţional de Folclor “HORA MARE”. Evenimentul folcloric se desfășoară sub egida CIOFF – Consiliul Internațional de Organizare a Festivalurilor Folclorice și Artă Tradițională – partener al UNESCO.

Spre deosebire de anul trecut, perioada de desfășurare a manifestării culturale s-a prelungit de la cinci la șapte zile de spectacol folcloric pentru calarașenii care prețuiesc valoarea tradițiilor autentice prin muzică, dans  și port popular.

În cadrul acestei ediții au acceptat invitația de a-și promova cultura și dansurile opt  ansambluri folclorice din opt țări: Argentina; Armenia; Bulgaria; Franța; Georgia; Italia; Lituania; Serbia.

Anul acesta, spectacolele se vor desfășura în aer liber, pe scena amplasată pe platoul din fața Sălii ”Barbu Știrbei”, începând cu ora 19:00, excepție făcând Seara românească (15 august) când spectacolul va începe de la ora 20:00.   

Prezentatorii Festivalul Internaţional de Folclor „HORA MARE” ediţia a XXVII-a, 12 – 18 August 2019  sunt actorii Miruna Ionescu și Ionuț Dulgheriu.

MANAGER,

Virgiliu DIACONU

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page