Anunţuri, Ultimile Știri — mai 30, 2013 at 10:34

Fenomen ciudat în România în următoarele două zile!

by

fenomen ciudatRomânia se va confruntă în următoarele două zile cu un fenomen ciudat: ploaia roşie sau ploaia murdară. Din cer vor cădea picături încărcate cu nisip, adus de curenţii de aer din nordul Africii, din deşertul saharian.

Practic, în urma ploilor, va rămâne un strat subţire de praf, fenomenul fiind de aşteptat să se producă predilect în sudul ţării. Şi totuşi, fenomenul nu va fi o premieră pentru ţara noastră, lovită de ploaia roşie şi în vara anului trecut

Ploaia despre care se spune că reîmprospătează aerul și curăță atmosfera a adus  o pulbere neobișnuită care s-a așternut pe mașini iar șoferii abia se puteau apropia de ele fără să se murdărească.

Specialiștii Agenției de Mediu care au primit sesizări motiv pentru care au prelevat probe pentru a afla cauza fenomenului au descoperit că particulele roșiatice au fost aduse de un nor de praf purtat de vânt peste Europa tocmai din Sahara. Și acum, ar putea fi vorba despre același lucru.

Medicii ne liniștesc și ne spun că efectul asupra populației este unul minor. Ceva disconfort l-ar putea simțit totuși cei care suferă de astm sau de alergie la praf.

Informarea meteo care anunţă ploi în aproape toată ţara, însoţite de căderi de grindină şi vijelii, pe alocuri, intră în vigoare joi dimineaţă, la ora 10 şi este valabilă până vineri, la ora  .

Sursa Info Today

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page