Familie, Lifestyle — februarie 28, 2015 at 19:58

Feng Shui: Cum să atragem în viaţa noastră pacea, iubirea şi armonia

by

De câte ori nu am simţit că în viaţa noastră stagnează ceva, că nu reuşim să atragem partenerul potrivit, că nu găsim calea să ne umplem viaţa de prosperitate şi de armonie? Şi de fiecare dată ne-am dorit să schimbăm ceva, dar poate ni s-a întâmplat să ne simţim puţin blocaţi, să avem senzaţia că ceva trebuie schimbat, dar să nu ştim exact ce.

feng shuiAm simţit poate că energia din jurul nostru este apăsătoare. Ne-am dorit în anumite momente să respirăm mai bine, să fim centraţi şi echilibraţi şi să avem acea chemare interioară de a ne transforma visurile în realitate. Dar poate nu întotdeauna ne-a reuşit acest lucru, pentru că am fost împovăraţi de grijile cotidiene sau poate energia din casă nu ne-a creat susţinerea de care aveam nevoie în momentul respectiv.

Iată ce putem face pentru a da un impuls creativ locuinţei noastre, a ne umple casa şi viaţa de pace, de armonie şi de iubire.

Să ne înconjurăm de lucruri frumoase, creatoare de energie pozitivă (Sheng Qi), care să ne reamintească bucuria de a trăi.

Frumuseţea se regăseşte peste tot în natură – în interiorul casei este necesar să o creăm singuri, conform gusturilor proprii. Nimic nu e mai plăcut decât să vii acasă şi să te cufunzi în fotoliul tău moale şi comod, să asculţi muzica preferată şi să savurezi un ceai aromat.

De asemenea, este indicat să aruncăm din casă toate bibelourile urâte şi obiectele inestetice pe care le-am adunat de-a lungul timpului, primite de la persoane cu vibraţie joasă şi pe care de câte ori le privim ne amintesc de persoana respectivă. Este de dorit să avem în casă doar obiecte care să ne evoce momente frumoase, pline de armonie.

Să folosim lumina soarelui.

În timpul zilei, lumina soarelui (care reprezinta elementul “foc” în Feng Shui) este foarte utilă pentru a pune în valoare anumite aranjamente de mobilier sau decoraţiuni care vor crea o pată de culoare într-o încăpere. Soarele reprezintă o sursă puternică de energie vitală, care ne umple de creativitate şi optimism. Este bine să alegem case cu ferestre multe şi cât mai largi care să lase soarele să pătrundă împreună cu forţa lui vindecătoare. Dacă nu avem această posibilitate, atunci să nu încărcăm geamurile cu draperii şi jaluzele, care să obtureze soarele care intră în casă.

Seara, când mai avem ceva de lucru şi avem nevoie de o energie mai dinamică (Yang), putem lăsa aprinse luminile din holurile de trecere, precum şi din camerele pe care le folosim cel mai des, pentru a compensa excesul de energii Yin (statice, prea liniştite).

Să facilităm curgerea lină a energiei.

Atunci când ne plimbăm prin casă, să ne imaginăm că mişcarea noastră prin spaţiu seamănă cu un râu. Cum este călătoria râului prin albie (casă) – lină sau obstrucţionată? De câte ori ne împiedicăm de covoarele incomod aranjate, ne lovim de colţul mobilelor, ne împiedicăm de taburete sau de cabluri de tot felul?

De asemenea, atunci când ne construim o casă, este indicat să optăm pentru spaţii largi şi aerisite şi aranjamente tip “open space”, cu compartimentări cât mai puţine, pentru că zidurile obturează libera circulaţie a energiei. Cu cât energia circulă mai liber prin casă, cu atât şi viaţa noastră va fi mai armonioasă şi mai prosperă.

Să nu aranjăm  mobilele doar în lungul pereţilor.

Mobilele să fie amplasate astfel încât energia să circule uşor prin toate camerele. În camerele mari, mobilele grupate într-un anumit loc şi înconjurate de spaţiu asigură un flux uşor al energiei.

Dacă mobilele sunt aranjate doar de-a lungul pereţilor vor crea un spaţiu central limitat, precum şi prea multe unghiuri drepte. În schimb, putem crea aranjamente asimetrice din mobile sau tablouri care să dinamizeze fluxul energiei prin spaţiu. Aranjamentele simetrice sau paralele închid pur şi simplu spaţiul.

Să nu amplasăm în mijlocul camerei nici un obiect care să “taie” geometria spaţiului.

Este de preferat să optăm pentru un mobilier cât mai simplu – chiar dacă ideea de a cumpăra toate mobilele “trendy” şi de a le amplasa în casă poate părea extrem de atrăgătoare, cu cât avem mai puţină mobilă, cu atât energiile Feng Shui circulă mai liber.

Să reflectăm formele naturii în casa noastră.

În ziua de azi există moda de a avea construcţii şi mobilier cu forme complicate, care nu reflectă însă modelul natural. Natura este în esenţă simplă, nu găsim lucruri complicate în pădure, de exemplu, iar cursul unui râu este lin şi cu meandre armonioase. Cum natura este o bună sursă de inspiraţie, simplitatea trebuie reflectată şi în casa noastră, de aceea este de dorit să evităm unghiurile şi colţurile ascuţite în amenjare.

Să utilizăm culori naturale calde.

Chiar dacă portocaliul strident sau rozul fucsia reprezintă culorile noastre preferate, e mai bine să nu le folosim în exces în amenajare. O pată de culoare este suficientă. Specialiştii ne sfătuiesc să optăm pentru tonuri calde, pastelate, care ne liniştesc şi ne creează o stare de pace şi armonie interioară. Cele mai indicate sunt tonurile de galben, bej şi maro (care aparţin elementului “pământ”).

De asemenea, chiar dacă multă lume foloseşte bleu şi albastru în baie, aceste culori nu sunt singurele care pot fi folosite, pentru că schema energetică diferă de la casă la casă. Astfel,  în unele băi se pot utiliza şi culori mai vii – roşu, violet etc.

Să ne înconjurăm de arome cât mai plăcute (aromaterapie).

Există anumite esenţe naturale care ne pot influenţa energetic starea. În funcţie de necesităţi, putem utiliza diferite arome. De exemplu, atunci când avem nevoie de relaxare este indicat să folosim esenţa de lavandă, iar pentru acuitate mentală – atunci când avem de învăţat sau de făcut un proiect – este utilă esenţa de mentă. Pentru odihnă şi somn liniştit este recomandată esenţa de salvie sau cea de muşeţel.

Periodic, putem curăţa energetic casa.

În acest sens, cea mai puternică metodă este meditaţia. Poate părea foarte complicat dacă nu am mai făcut aşa ceva, dar sunt multe metode de meditaţie şi multe înregistrări audio sau filmuleţe pe YouTube sau site-uri asemănătoare.

Este şi mai bine dacă înainte de a medita aprindem câteva beţişoare parfumate, pe care e de preferat să le cumpărăm  de la magazine specializate şi nu de la tarabe din piaţă.

În funcţie de opţiunile spirituale ale fiecăruia, o soluţie foarte bună de curăţare energetică poate fi şi rugăciunea.

Să decorăm locuinţa cu tablouri care să ne reflecte dorinţele.

Pentru a atrage prosperitatea în viaţa noastră este utilă o imagine care să ne evoce acest lucru, cum ar fi un tablou cu vila mult-visată, iar dacă suntem în căutarea partenerului ideal, atunci vom folosi un tablou în care să apară imaginea unui cuplu fericit.

Totuşi trebuie să ţinem cont şi de faptul că sunt anumite locuinţe care predispun către găsirea unui partener stabil, dar şi locuinţe care nu favorizează acest lucru. În acest caz, experţii de Feng Shui ne pot ajuta să găsim soluţiile potrivite pentru fiecare dintre noi.

Să aducem elemente din natură în casa noastră.

O vază cu flori poate aduce prospeţime şi culoare într-o casă care este în general ştearsă. De asemenea, dacă nu putem să amplasăm o mică fântână în casă, putem, cel puţin, să  punem pe perete un tablou cu un lac sau un izvor.

De asemenea, o bună alegere este să amplasăm în camera de studiu sau la serviciu un vas de sticlă cu câteva tije de bambus, care ajută la creşterea nivelului de creativitate şi a simţului artistic, datorită elementului lemn pe care îl reprezintă.

Vom putea observa, după ce vom face aceste schimbări, că şi gândirea noastră devine mai clară, respiraţia mai uşoara şi mintea mai creativă.

Însă, chiar dacă aceste reguli sunt importante şi pot aduce armonia, fericirea şi prosperitatea în viaţa noastră, trebuie să ţinem cont şi de faptul că fiecare spaţiu are schema lui energetică unică, astfel încât unele locuinţe ne ajută să atragem în viaţa noastră prosperitatea, unele o căsnicie armonioasă,  altele doar relaţii pasagere etc. În acest sens, este indicat să apelăm la un expert Feng Shui care va face o măsurare a apartamentului şi o evaluare a schemei sale energetice şi ne va putea face recomandări concrete pentru a atinge starea de echilibru interior şi pentru a atrage în viaţa noastră pacea, iubirea şi armonia.

sursa:fengshui-traditional.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page