Dezvoltare personală, Lifestyle — aprilie 26, 2013 at 18:08

Femeia şi… “Visul de Eliberare”

by

Eliberarea femeii… un punct de vedere greşit

eliberarea femei1Există un anumit mod de a înţelege lumea, acceptat atât de femei, cât şi de bărbaţi. Există femei care vor să fie independente, dar…  nimic nu le înspăimantă mai mult decât faptul de a nu aparţine nimănui. O femei necăsătorită se simte demna de compatimire, dar un bărbat necăsătorit este considerat demn de invidie. Femeia, vrea incontestabil să-şi clădeasca soarta cu propriile mâini, dar…  foarte multe femei, dacă se împotmolesc, spun… “Sunt numai o femeie”… În general, nu există tineri care să-i lege proiectele vieţii lor de ideea: “Mă însor”, dar mai există încă destule tinere care îşi leagă viaţa de ideea… “Mă mărit”… făcându-şi din căsătorie o carieră. Femeia legată de cămin prin maternitate a fost identificată cu ideea de slăbiciune, a fost considerată o fiinţă temătoare, pasivă, având nevoie de protecţie… nu numai fizică, dar şi morală, socială, juridică.

Din păcate, mulţi oameni mai au încă tendinţa de a desconsidera o femeie inteligentă, cultivată, activă, pentru că nu se conformează stereotipului feminin…  aşa cum exista tendinţa de a dispreţui un bărbat sensibil şi blând pentru că nu corespunde ideii preconcepute despre virilitate. În societatea actuală, bărbaţii care reuşesc sunt bărbaţii “virili”, adică ambiţioşi, agresivi, fără scrupule, cei care aleargă după bani, onoruri, glorie… bărbaţii modeşti, generoşi, sensibili, dezinteresaţi sunt consideraţi efeminaţi. Pentru multi barbaţi încă, femeia care le măguleşte orgoliul este foarte frumoasă, elegantă, mamă bună, soţie fidelă, dar totodată pasivă, ignorantă, capricioasă… este încă des întâlnită ideea că feminitatea este sinonimă cu pasivitatea, slăbiciunea, prostia şi imoralitatea.

eliberarea femeiFemeile, condiţionate prin educaţie şi societate, au sfârşit prin a-şi accepta deprecierea în totalitate. Dispreţul faţă de femeie este încă viu la ambele sexe… există multe femei care nu se acceptă ca femei, fiind convinse că a fi bărbat este o favorizare a sorţii. Menstruaţia, naşterile, menopauza au creat prejudecata că o femeie este o fiinţă care depinde de trup şi de natura şi deci… ea nu se poate ridica până la culmile inteligenţei, creativităţii, spiritualităţii, rezervate bărbaţilor. Pentru a se conforma “noii imagini” a feminităţii, multe femei îşi petrec puţinele lor ore libere citind reviste stupide, alergând prin magazine, făcându-şi rochii care se demodează în câteva luni, exagerând prin grija faţă de propria coafurăa, creându-şi astfel o existenţă plină de griji frivole. Aceasta, le consumă timpul necesar pentru autocunoaştere şi desăvârşire şi le împiedică să se gândească în mod profund la scopul vieţii lor. O greşeala actuală frecventă este ca… femeia, pusa în inferioritate secole de-a lungul, să dorească superioritatea masculină, pe care o confindă cu libertatea adevărată, cu realizarea personală.

Femeia visează să-l înlocuiască pe barbat, să devină o amazoană, dar aceasta nu înseamnă a rezolva problema, ci a inversa rolurile. Dar, deşi între bărbaţi şi femei există diferenţe biologice care imprima comportamente diferite în anumite împrejurări, aceste diferenţe sunt minime raportate la ceea ce bărbatul şi femeia au în comun ca fiinţe umane. Eliberarea femeii de aceste prejudecăţi nu este un eveniment izolat…el este legat de toate fiinţele umane.

Sursa: Elixirium

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.