Cultură şi Educaţie, File de Istorie — iunie 30, 2013 at 07:30

Femei care au schimbat istoria lumii

by

indira ghandi

1. Indira Ghandi (1917-1984)

A fost prim-ministru al Indiei in perioada 1966-1977. A creat miscarea Vana Sena pentru fetele si baietii tineri, miscare care a jucat un rol mic si semnificativ in Miscarea de Independenta Indiana. Este cel mai logeviv prim-ministru de sex feminin din istorie si sub conducerea ei s-a infiintat un nou stat si anume Bangladesh. Citeste mai mult despre Indira Ghandi.

 

 

cleopatra

 

2. Cleopatra (69 iHr. – 30 iHr.)

Cea mai celebra si cea mai frumoasa femeie din lume, Cleopatra, a fost ultimul faraon al Egiptului, o femeie ambitioasa, puternica, vorbea 7 limbi straine si a beneficiat de o educatie aleasa. Blaise Pascal zice ca “Daca nasul Cleoparei ar fi fost mai scurt, fata lumii ar fi fost alta”. Nu se stie cum era in reliatate nasul Cleopatrei, se stie doar ca pentru Blaise Pascal, femeile cu nasul lung sunt mai atragatoare.

 

 

ioana d'arc

 

3. Ioana D’arc (1412-1431)

Una din figurile emblematice ale Frantei si ale Bisericii Catolice, Ioana D’arc a condus rezistenta  impotriva invaziei engleze in Franta pe timpul Razboiul de 100 de ani. Este celebra prin faptul ca s-a tuns, s-a imbracat in haine barbatesti si a condus batalia de la Orleas din 1429. Multi o considera schizofrenica prin prisma faptului ca tot timpul zicea ca aude vocea divina.

 

coco chanel

4. Coco Chanel (1883- 1971)

Creatoare de moda si creatoarea celebrului pafum Chanel n°5, care in momentul in care a fost lansat a fost ca o bomba pentru acele timpuri cand toate parfumurile aveau nume imaginare si fantastice. A creat un stil de a te imbraca revolutionar pentru anii ’20. Stilul sau este unul elegant, rafinat  care rar poate fi egalat.

 

marie curie

 

5. Marie Curie (1867-1934)

 

Marie Curie a fost o savanta poloneza, stabilita in Franta, dubla laureata a Premiului Nobel, in domeniul fizica si chimie. A pus bazele unei scoli particulare. In patria natala datorita discriminarii femeii nu a avut voie sa urmeze studii superioare. Aparitia ei la catedra universitara din Paris este un eveniment unic in istoria Frantei deoarece femeile nu aveau aceste drepturi in acele timpuri. Activitatile sale pline de succes, deschid o portita femeilor pentru a se implica in societate.

Aceste femei reprezinta exemplul viu ca se poate face orice, ca imposibilul devine posibil, totul tine numai de dorinta si de modul in care e punem in practica dorintele.

In momentul in care ne dorim ceva cu adevarat, atunci tot universul lucreaza sa ne indeplineasca dorinta.

Asa ca, va rog sa indrazniti sa visati, sa va doriti tot binele din lume si faceti tot ce va sta in puteri pentru a va realiza visele.

Sursa: femeiagrandioasa.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page