People-Passion-Performance — decembrie 10, 2019 at 21:57

FELICIA HUIDEȘ: ”Excelența premiază Excelența” la Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, ediția a II-a, 2019

by

La finalul anului 2019, mai precis vineri 13 decembrie, la Călărași, va avea loc cea de-a doua ediție a Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10”, eveniment care este dedicat susținerii și încurajării performanţei şcolare. Tema specială ”Excelența premiază Excelența” sub care se va desfășura cea de-a II-a ediție, va reuni personalități și mentori din domeniul culturii, artei și educației, lideri ai comunității, oameni de afaceri şi oameni politici, într-un exercițiu de generozitate menit a încuraja și premia Excelența în educație.

Acest eveniment propune un exercițiu de generozitate pentru copiii normali ai României, un eveniment prosocial și sustenabil, prin care ne dorim să producem scântei de bunătate și sensibilitate ca oamenilor să li se încălzească sufletul și să facă bine, pentru că paradoxal și splendid, să faci bine altuia înseamnă să îți faci ție cel mai mare bine posibil, într-o viață de om: să dai sens și noblețe mersului atât de grăbit pe Pământ.

În cadrul Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10” 2019, ca și la ediția precedentă, va avea loc o ”licitație tăcută” a unor lucrări și obiecte de artă oferite de artiști plastici locali și de nivel național. Unul dintre membrii comunității care s-a alăturat din nou, cu generozitate, demersului nostru este artistul plastic și totodată profesor de fizică la Colegiul Tehnic “Costin Nenițescu” din București, d-na Felicia Huideș.

Îi mulțumim d-nei profesor Felicia, care a donat cu una dintre lucrările domniei sale pentru cei 26 de tineri extraordinari ai Călărașiului.

În anul 2017 au fost primele încercări timide în domeniul artei ale. Despre Felicia Huideș, curator Ana Amelia Dincă- curator, prezentă la una dintre expozițiile artistei, spune:

„Experienţa domniei sale în zona acuarelei şi picturii este relativ recentă, însă pasiunea pentru acest domeniu îl are de mică. În clasa a VII-a, profesoara de desen a remarcat talentul pe care Felicia îl avea pentru această discipină şi i-a recomandat să meargă la Liceul de Arte ”Nicolae Tonitza”, dar mama domniei sale a spus că aceasta nu e o meserie serioasă şi că ar trebui să se orienteze către un domeniu serios. Iată că domnia sa a absolvit Facultatea de Fizică, este profesoară de fizică şi acum a început să se aplece serios către artele frumoase.

Expoziţia este una bună, care s-a conturat, din punct de vedere tehnic, într-un mod foarte frumos. Lucrările par ca nişte bijuterii, acuarela este de o mare fragilitate şi sensibilitate, domnia sa ştie drumul pe care să îl urmeze. Face eforturi să îşi diversifice discursul plastic în zona esteticului.

Temele pe care le abordează sunt cele consacrate: natura statică, peisajul, am văzut şi un portret în creion. Am observat că stilul domniei sale merge către o interpretare profundă şi în anumite compoziţii încearcă să folosească un discurs aproape abstract. Este foarte apropiată de zona aceasta a naturii. Este o iubitoare a culorii. Drumul pe care a pornit este unul care merită continuat”.

În timp, Felicia Huideș a dorind să studieze de pictura și să-și slefuiască talentul nativ, a urmat cursuri de specialitate, din care menționăm:

 • Curs de pictură în tehnica flamandă – Art &Hobyy Studio – București – Iunie-Iulie 2018
 • Workshop de pictură în acuarelă – Maestrul Corneliu Drăgan- București- Ianuarie 2019
 • Workshop de pictură în acuarelă – Maestrul Corneliu Drăgan- Târgoviște – Mai 2019
 • Curs de pictură în tehnica flamandă – Art House Bucharest – prof. Ruxandra Ivan – Iunie-Iulie 2019
 • Curs de desen – Univesitatea Natională de Arte București – iulie /august 2019
 • Workshop de pictură în acuarelă – Maestrul Corneliu Drăgan- București- Octombrie 2019
 • Curs de pictură în culori acrilice – clasa prof. Violeta Antonovici – Cercul Militar Național – Octombrie 2018 – Iunie 2019

A expus lucrări în expoziții alături de artişti contemporani profesionişti cât şi la debut:

 • 2018 – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – Muzeul Municipal Călărași – Mai
 • 2019 – ”WINTER TIME”EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – organizată de Elite Prof Art GALLERY – expoziție colectivă – Hotel Athenee Hilton București – Ianuarie/Februarie
 • 2019 –MAKE THE WATERCOLOR GREAT AGAIN” – PRIMA EXPOZIȚIE INTERNAȚIONALĂ DE ACUARELĂ DIN ROMÂNIA – organizată de Asociația Pictorilor Acuareliști din România – IWS Romania- expoziție colectivă – Palatul Parlamentului – Sala Brâncuși – Aprilie/Mai
 • 2019 – EXPOZIȚIA CLASEI DE PICTURĂ A CERCULUI MILITAR NAȚIONAL – Clasa profesor Violeta Antonovici – expoziție colectivă- Cercul Militar Național– Sala Foaier – Mai
 • 2019 – ”EMOȚII” – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ – organizată de Inspectoratul Școlar Județean Călărași la Colegiul Național ”Barbu Știrbei”- Călărași – Mai
 • 2019 – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ÎN ACUARELĂ –Centrul Cultural UNESCO ”Ionel Perlea” – Slobozia– Iulie/August
 • 2019 – EXPOZIȚIE DE PICTURĂ ÎN ACUARELĂ– Muzeul Dunării de Jos – Călărași – Mai

Lucrările domniei sale se găsesc în colecții personale din România – București, Călărași, Craiova, Slobozia, Breaza, cât și în afara granițelor țării, în Canada.

Lucrarea pe care d-na prof. Felicia Huideș ne-a dăruit-o pentru licitația tăcută din cadrul Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10” este:

La capătul lumii

Mulțumim pentru că sunteți alături de noi, doamnă profesor Felicia Huideș!

Liliana Manea

Despre Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”

Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” are ca și scop promovarea, susținerea  și stimularea excelenței în educația formală și nonformală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

De-a lungul activității am cunoscut în școli mulți tineri extraordinari și determinați să-și facă un viitor. De multe ori condițiile de studiu și situația financiară a familiilor din care provin îi împiedică însă să își împlinească aspirațiile și visurile în domeniul pentru care au înclinație. Ne-am dorit să schimbăm această situație în comunitățile în care activăm și să-i încurajăm pe tineri să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun.

În domeniul intervenției sociale, al investiției comunitare, încercăm să facilităm coeziunea dintre diferiți factori din societate, astfel încât împreună să rezolvăm o problemă. Ne asumăm rolul de facilitatori, dezvoltând câteva arii de acțiune: educația, arta și cultura, promovarea și susținerea implicării sociale; pentru că Niciodată nu vom putea să dezvoltăm un proiect serios fiind singuri, fără parteneri la toate nivelurile. Dar, dincolo de o susținere financiară, lucrul cel mai important este o gândire comună și asumarea responsabilităților de mentor și exemplu pozitiv în efortul pentru obținerea Performanței și Excelenței, indiferent de domeniul în care activezi.

Când am început acest proiect Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10”, am plecat de la cea mai simplă întrebare posibilă: Copiii normali oare nu sunt buni pentru noi, pentru a-i promova și recompensa, pentru presă, sau de afişat pe reţelele de socializare? Ei oare nu merită un cadou pentru că au încăpăţânarea să meargă la şcoală şi să înveţe nu bine, ci foarte bine să fie copii eminenţi, să obţină rezultate extraordinare la olimpiade și concursuri, să-şi reprezinte cu onoare şcoala, părinţii, profesorii și comunitatea în care trăiesc, câştigând competiţie după competiţie?

De aceea, Gala Anuală a Premiilor ”10 de Nota 10” a luat naștere din dorința de a sprijini copiii și tinerii excepționali ai județului Călărași, pentru a promova, susține și stimula excelența în educația formală și non formală, pentru dezvoltarea potențialului maxim al adolescenților și tinerilor, pentru o bună adaptare și integrare a acestora într-o societate dinamică, care își schimbă paradigmele foarte rapid.

Pentru ca tinerii extraordinari și determinați să-și facă un viitor strălucit, ne-am propus să-i încurajăm să fie performanți și excepționali, ca unică soluție spre un viitor mai bun. România este reprezentată de copiii frumoși și buni, care au nevoie din partea noastră de atenție, de recunoaștere și de încurajare, independent de faptul că provin din familii cu probleme sau cu bunăstare financiară.

Evenimentul este organizat de Centrul Regional de Resurse Umane pentru Promovarea și Dezvoltarea Economiei Sociale Sud Muntenia (CRRUPDES Sud Muntenia) în parteneriat cu Liceul Teoretic Mihai Eminescu, Colegiul Național Barbu Știrbei, Primăria Municipiului Călărași, Università degli Studi di Roma “Tor Vergata”, IMAC-Gruppo Ancona, Școala de Valori, LA.C.E – Law Communication Enterprise Italy, 3 EMME, Low Power Smart City, Inforsec, Rivers Lounge, Zeno birotica&papetarie, Editura Dharana.

Partenerii media ai Galei Anuale a Premiilor ”10 de Nota 10” sunt: Kiss FM, Magic FM, Voces Campi,  Infomuntenia, Călărași Press, Antena3 Călărași, Observator de Călărași.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page