Evenimente, Ultimile Știri — iunie 18, 2014 at 19:56

Familia Regală a sărbătorit jubileul de 150 de ani ai Senatului României

by

Marţi, 17 iunie 2014, Familia Regală a României a celebrat 150 de ani de la constituirea Senatului României.

Senatul-Romaniei-150-de-ani2În cursul dimineţii, Principesa Moştenitoarea Margareta a reprezentat pe Majestatea Sa Regele Mihai în cadrul Sesiunii solemne consacrată aniversării Camerei Superioare a Parlamentului.

La Şedinţa solemnă au luat parte Altețele Lor Regale Principele Radu și Principele Nicolae.

Cu această ocazie, Principesa Moştenitoare a susţinut un discurs în Sala Plenului Senatului.

Senatul-Romaniei-150-de-ani4“Senatul a fost construit, acum 150 de ani, ca o expresie a meritului personal, a simțului datoriei și a patriotismului. Instituția a fost creată de strămoșii noștri pentru a asigura libertăți publice și pentru a aduce echilibru și moderație.

Camera Superioară a Parlamentului este o instituție a viitorului. Ea reprezintă, alături de Camera Deputaților, supremul garant al democrației și libertăților noastre de mâine. Senatul este expresia identității naționale și a devenirii noastre statale.

În jubileul de astăzi se regăsește fiecare român în parte. De aceea, Familia Regală stă acum, ca și la început, alături de Camera Superioară a Parlamentului, cu dinamism și speranță”, a afirmat Alteţa Sa Regală.

Senatul-Romaniei-150-de-aniAu mai luat cuvântul Preşedintele Senatului României, domnul Călin Popescu Tăriceanu, primul-ministru al Guvernului României, domnul Victor Ponta, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, domnul Viorel Hrenbenciuc, foştii preşedinţi ai României, domnul Ion Iliescu şi domnul Emil Constantinescu, foştii preşedinţi ai Senatului, domnul Oliviu Gherman, domnul Petre Roman, domnul Mircea Ionescu Quintus, domnul Nicolae Văcăroiu, domnul Mircea Geoană, domnul Vasile Balga şi domnul Crin Antonescu, preşedintele Academiei Române, domnul Ionel Valentin Vlad, precum şi liderii grupurilor parlamentare din Senat.

Ziua s-a încheiat cu dineul oferit de Principesa Moștenitoare Margareta și Principele Radu în onoarea Senatului României, găzduit la Castelul Regal Peleș. La eveniment au luat parte Preşedintele Senatului, domnul Călin Popescu Tăriceanu, primul-ministru, domnul Victor Ponta, viceprim-minstrul şi ministrul Afacerilor Interne, domnul Gabriel Oprea, precum şi membri ai conducerii Camerei Superioare a Parlamentului.

Senatul-Romaniei-150-de-ani27Şi-au dat concursul elevii-bursieri ai programului “Tinere Talente” al Fundației Principesa Margareta a României care au susţinut un recital de muzică clasică.

[wzslider autoplay=”true”]Sursa: www.romaniaregala.ro
Fotografii realizate de Daniel Angelescu

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page