De prin lume adunate — februarie 13, 2014 at 11:50

Facebook şi alte reţele de socializare vor ca operatorii de telefonie mobilă să le ofere clienţilor acces gratuit la platformele lor

by

Facebook şi alte reţele de socializare vor ca operatorii de telefonie mobilă să nu contorizeze traficul de internet folosit pentru accesarea platformelor lor, în ţările cu economii emergente în special. Dacă varianta accesului gratuit nu poate fi convenită, ei cer ca măcar preţurile să fie preferenţiale pentru utilizatorii lor.

facebook

Vittorio Colao, directorul general al Vodafone a declarat luni că a fost abordat de directorul executiv de operaţiuni al Facebook, Sheryl Sandeberg care i-a cerut să ofere utilizatorilor din ţări cu economii emergente acces gratuit la pagina de socializare, informează Financial Times, potrivit Mediafax.

Şeful Vodafone a afirmat că a refuzat solicitarea Facebook deoarece „nu are sens, nu văd niciun motiv pentru care ar trebui să cedez pe gratis capacitatea reţelei”.

Facebook încearcă să-şi extindă prezenţa pe pieţele emergente, având în vedere potenţialul redus de creştere din Statele Unite şi Europa de Vest, unde ratele de penetrare sunt deja foarte ridicate.

Eforturile reţelei de socializare s-au ciocnit însă de costurile abonamentelor la internet mobil, încă prea ridicate pentru utilizatorii din unele state emergente, care sunt foarte atenţi cu traficul de date.

Compania a încheiat deja acorduri cu unii operatori din ţări emergente, care au acceptat să ofere acces gratuit la aplicaţiile şi site-ul pentru mobil al Facebook, de cele mai multe ori pe perioade promoţionale de până la şase luni. Operatorii sunt motivaţi de posibilitatea de a atrage clienţi şi a creşte gradul de utilizare a serviciilor de date pe termen lung.

Facebook a reuşit să încheie un astfel de acord şi în Statele Unite, cu GoSmart, care oferă servicii preplătite, controlat de T-Mobile.

Mark Zuckerberg, cofondator şi CEO al Facebook, a lansat anul trecut o fundaţie care are ca scop extinderea acoperirii internetului către populaţia din ţările sărace.

Facebook a raportat 1,23 miliarde de utilizatori activi la finele anului 2013.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page