Evenimente, Ultimile Știri — martie 11, 2018 at 17:37

Expoziția de artă plastică ,,Grație și feminitate”

by

Călărași, 08.03.2018

Joi, 8 martie 2018,Cenaclul literar-artistic Phoenix în parteneriat cu Consiliul  Județean Călărași și Muzeul Dunării de Jos a organizat cu  ocazia Zilei Femeii o expoziție de artă plastică intitulată ,,Grație și feminitate”.La expoziție au luat parte membrii cenaclului și invitați.

Evenimentul cultural a fost pregătit de pictorul Victor Grigore și prezentat de doamna Rodica Iacob, membru fondator al Cenaclului. În expoziție au fost prezenți cu lucrări  preotul Adrian Grigoriu,Petronela Milea, Mihaela Melehat,Cornel Ursu, Ionuț Bogdan Georgescu, Noni Ștefănescu, Jimmy Stănescu,Valentina Mereuță,Dumitru Nicolae, Aura Giurcă,Rebeca Pestrițu,Victor Grigore,Corneliu Ratcu,Cârstina de la Studina,Silviu Soare, Alin Barbu,Maria Bogatu Măncianu, Daniela Mariniță, Dorin Manea.

Tablourile prezente în acestă expoziție au fost dedicate eternului feminin, delicateții și grației feminine, primăverii, anotimp al iubirii și al reînvierii.

Lucrările au fost executate în tehnici diferite : acril, ulei, pastel,cărbune și acuarele. Predomină nudurile, portretele feminine dar sunt și compoziții florale.Paleta cromatică este generoasă, stilurile sunt diverse, de la compoziții abstracte la impresionism sau realism și pop arExpoziția rămâne deschisă, iubitorii de artă călărășeni și nu numai o pot vizita timp până la sfârșitul lunii martie.

 

Valentina Popescu

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page