Familie, Lifestyle — mai 10, 2015 at 13:30

Exercițiu pentru a-ți ajuta copilul să-și îndeplinească visurile

by

Walt Disney spunea “Daca poti visa ceva, il poti avea!”. Si cum maestrul fanteziei a reusit, inseamna ca stia el ce spunea.

Realitatea se construieste mai intai in cap. Cu ajutorul vizualizarii visurile pot prinde viata. Toata lumea poate beneficia de pe urma unui exercitiu simplu, care nu dureaza mai mult de 20 de minute pe zi. Acest exercitiu iti schimba imediat starea de spirit, te ajuta sa iti setezi obiective si te face sa astepti cu optimism ceea ce va urma.

mama si copilExercitiul a fost dezvoltat si testat de Kennon M. Sheldon, profesor de Stiinte psihologice la Universitatea din Missouri, Columbia, si Sonja Lyubomirsky, profesor de psihologie la Universitatea din California. Cei care au exersat acest procedeu au fost foarte incantati de rezultate si au declarat ca exercitiul le-a limpezit mintea, s-au simtit mai competenti, au reusit sa-si indeplineasca mai usor sarcinile, viata lor a capatat un nou sens. La trei saptamani dupa practicarea acestui exercitiu, participantii la studiu inca aveau o stare buna de dispozitie, iar la 5 luni de la experiment aveau mai putine probleme de sanatate in comparatie cu persoanele din grupul de control.

In ce consta mai exact exercitiul?

Exercitiul dureaza 20 de minute pe zi si pentru el ai nevoie de un creion, stilou, hartie si o foaie de hartie. Poti utiliza si computerul daca iti este mai usor. In cele 20 de minute scrii o poveste, asa cum te pricepi tu, despre cea mai buna versiune a ta in viitor. Cerul este limita, deci nu iti bune bariere. Cum arata cea mai buna versiune a ta? Ca sa-ti fie mai usor seteaza-ti intrebri de genul “Ce fel de persoana vreau sa fiu peste… 5 ani?”, de exemplu. “Cu cine vreau sa fiu?”, “Unde mi-ar placea sa locuiesc?”, “Ce job as vrea sa am?”, “Cat de bogat vreau sa fiu?”, sunt tot atatea idei.

Acest exercitiu te ajuta sa visezi si iti poate da o stare de spirit foarte buna. Mai mult, ajuta procesele psihologice interne sa se declanseze si sa se materializeze in viata de zi cu zi. Exercitiul este foarte bun pentru copii si adolescent intrucat ii ajuta sa-si seteze obiective, ii face sa creada in posibilitatile lor si in perspectiva unei vieti prospere, plina de satisfactii.

Sursa: childdevelopmentinfo.com

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page