Politica, Politici europene — aprilie 19, 2013 at 09:23

EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene

by

EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene:  “De luni, 22 aprilie, beneficiarii POSDRU nu vor mai depune hartii, vor aduce documentele pe CD.”

eugen teodorovici - ministruBeneficiarii fondurilor UE pentru resurse umane (POSDRU) nu vor mai fi obligati sa aduca “nici o foaie de hartie” cand depun documentele de rambursare pe proiecte, cu exceptia procesului verbal de predare-primire al CD-ului pe care sunt inserate documentele, a declarat Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene, in cadrul unui interviu acordat EurActiv.ro. Masura ar urma sa fie pusa in aplicare incepand de luni, 22 aprilie. Ioana Morovan
Pana la acel moment, Autoritatea de Management – Ministerul Muncii – ar urma sa emita o instructiune in acest sens.
Teodorovici a mai declarat pentru EurActiv.ro ca functionarii de la Organismele Intermediare vor verifica CD-urile aduse de catre beneficiari si vor semna procesul verbal de predare-primire.
Urmatorul pas, dupa aceasta simplificare va fi, potrivit ministrului, introducerea documentelor scanate in sistemul Action-Web, astfel incat sa fie eliminata si depunerea pe CD.
Depunerea documentelor pe suport electronic ar putea fi aplicata si in cazul altor programe, in cursul anului 2013, a mai spus Ministrul.
O alta imbunatatire care va fi aplicata in cazul POSDRU vizeaza acceptarea la rambursare a dosarelor chiar daca lipsesc anumite documente: “De asemenea, de acum incolo, daca lipseste de la cererea de rambursare
un document pentru o anumita cheltuiala, nu va mai fi respins dosarul ci pur si simplu acea cheltuiala nu va mai fi decontata iar pentru celelalte se va face plata partiala, documentul lipsa urmand sa fie acceptat ulterior”, a declarat Eugen Teodorovici pentru EurActiv.ro.
Context: Un proiect POSDRU – 255 kg de dosare
Pana la data actuala, beneficiarii POSDRU s-au plans de faptul ca trebuie sa depuna zeci de bibiliorafturi cu documente in cadrul unui proiect. Spre exemplu, recent, organizatia CENTRAS a estimat cat “cantaresc” aceste hartii, la propriu si la figurat.
EXCLUSIV Eugen Teodorovici, Ministrul Fondurilor Europene“Un proiect cu fonduri europene – 255 kg de dosare (vezi foto) 2400 de proiecte (numarul aproximativ al proiectelor in cadrul POSDRU) = 10.404 copaci taiati. In total, 70 de hectare de padure se transforma in hartii pe care statul roman le cere, chiar daca de fapt nu are nevoie de ele.”

Sursa foto: CENTRAS

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page