Ani de liceu, Cultură şi Educaţie — iunie 10, 2013 at 16:58

EXAMENUL MATURITATII … LA “SANDU ALDEA”

by

IMG_6583Absolvenţii de liceu au intrat, de astăzi, 10 iunie, în febra examenului de bacalaureat.

Unii mai pregătiţi, alţii mai puţin pregătiţi, elevii s-au prezentat de la primele ore ale dimineţii pentru a “împărtăşi” cu profesorii cunoştinţele asimilate pe parcursul celor patru ani de liceu.

Prima sesiune a examenului naţional de bacalaureat 2013 a inceput , cu evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba şi literatura română (proba A), ne –a informat doamna director adjunct  Constantin Dumitra, care este si presedintele comisiei. 

“Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba si literatura romana se va desfăşura în intervalul 10 – 12 iunie şi va fi urmată de evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă.

 Pentru susţinerea examenului naţional de bacalaureat în sesiunea iunie – iulie 2013 s-au înscris 107 elevi, repartizaţi în 2 comisii de examen.”

La aceasta proba elevii nu au voie sa intre in sala de examen cu telefoane mobile sau alte mijloace de comunicare, cu dictionare, manuale, notite sau insemnari.

Odata intrati in sala, ei extrag un subiect si primesc colile stampilate pe care le vor folosi drept ciorne. Examenul dureaza in jur de 30 de minute, dintre care 15 sunt alocate pentru pregatirea raspunusrilor iar restul timpului, pentru prezentarea acestora in fata comisiei. Elevii care sunt prinsi ca se „inspira” din fituici sau cu ajutorul telefonului mobil sunt elminiati din examen.

Considerate mai usoare decat probele scrise, cele orale nu se concretizeaza intr-o nota, ci prin acordarea unui nivel de competenta: mediu, avansat, experimentat.

Daca un elev nu se prezinta la probele orale, el poate merge la examenele scrise, dar nu poate promova Bacalaureatul in actuala sesiune.

În intervalul 17 – 21 iunie va avea fi susţiută proba D – evaluarea competenţelor digitale, iar proba orală la o limbă de circulaţie internaţională (proba C) este programată între 25 şi 28 iunie.

Probele scrise vor fi susţinute după cum urmează:

1 iulie – limba şi literatura română,

2 iulie – limba şi literatura maternă,

3 iulie – proba obligatorie a profilului

5 iulie – proba la alegere a profilului şi specializării.

Rezultatele vor fi afişate pe 8 iulie, până la ora 12.00, putându-se depune contestaţii în aceeaşi zi, până la ora 16.00.

După rezolvarea constestaţiilor, se vor afişa rezultatele finale, în data de 12 iulie.

Vom fi alaturi cu ganduri bune pentru toti cei care, timp de cateva saptamani vor trece si vor simti febra examenului maturitatii.

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page