Anunţuri, Educaţie — iunie 15, 2015 at 14:46

Evaluarea Nationala 2015 Incep inscrierile absolventilor de clasa a VIII-a la examene. Care sunt regulile de anul acesta

by

Absolventii claselor a VIII-a se inscriu, incepand de astazi, la Evaluarea Nationala 2015. Elevii au la dispozitie 3 zile, pana pe 17 iunie, pentru a se inscrie la examenele de la finalul gimnaziului. Probele se vor desfasura saptamana viitoare, iar primele rezultate vor fi afisate pe 26 iunie. Dupa fiecare proba scrisa, comisiile din scoli trebuie sa verifice, prin sondaj, inregistrarile audio-video din salile de examen.

evaluare nationala 1

 

Potrivit calendarului Evaluarii Nationale 2015, elevii de clasa a VIII-a au terminat scoala vineri, 12 iunie. Incepand de astazi, 15 iunie, si pana miercuri, 17 iunie, absolventii de gimnaziu trebuie sa se inscrie la Evaluarea Nationala. Inscrierea se face la scoala pe care a absolvit-o candidatul si se inscriu elevii care au terminat anul acesta clasa a VIII-a, dar si absolventi din seriile anterioare care nu au sustinut pana acum examenele.

Examenele incep peste o saptamana – luni, 22 iunie, cand se va desfasura proba scrisa la Limba si literatura romana. A doua zi, marti 23 iunie, este proba scrisa la Limba si literatura materna, iar miercuri – 24 iunie – elevii au ultimul examen, cel la Matematica.

Primele rezultate vor fi afisate vineri, 26 iunie, pana la ora 16:00. In aceeasi zi, absolventii de gimnaziu nemultumiti de note pot sa depuna contestatii, pana la ora 20:00. Rezultatele finale, dupa solutionarea contestatiilor, vor fi afisate marti, 30 iunie.

Calendar Evaluarea Nationala 2015
13 iunie 2015                   Incheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a
15-17 iunie 2015              Inscrierea la Evaluarea Nationala
22 iunie 2015                   Limba si literatura romana – proba scrisa
23 iunie 2015                   Limba si literatura materna – proba scrisa
24 iunie 2015                   Matematica – proba scrisa
26 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor (pana la ora 16)
26 iunie 2015                   Depunerea contestatiilor (orele 16 – 20)
27 – 29 iunie 2015            Rezolvarea contestatiilor
30 iunie 2015                   Afisarea rezultatelor finale dupa contestatii

Noutatea de la Evaluarea Nationala 2015: Inregistrarile audio-video din salile de examen vor fi verificate, prin sondaj, dupa fiecare proba

O premiera a examenelor din acest an este verificarea, prin sondaj, dupa fiecare examen, a inregistrarilor audio-video din salile in care elevii au sustinut probele. Regula a fost introdusa si pentru examenele de Bacalaureat de anul acesta.

Metodologia prevede ca, “in cazul in care, la verificarea prin sondaj, se constata nereguli, fraude sau tenative de frauda ori in cazul in care exista sesizari privitoare la nereguli, fraude sau tenative de frauda, verificarea se face pentru inregistrarile din toate salile de examen din scoala respectiva”.

Daca in urma verificarii inregistrarilor se constata nereguli, comisia din scoala trebuie sa ia masurile care se impun, care pot merge pana la “acordarea notei 1 (unu) pentru frauda sau tentativa de frauda”.
 

Cu ce NU au voie elevii sa intre in examen: candidatilor de la Evaluarea Nationala 2015 le este interzisa intrarea in salile de examen cu ghiozdane, rucsacuri, sacose, posete. De asemenea, li se interzice absolventilor de gimnaziu sa aiba asupra lor, “in obiectele de imbracaminte sau incaltaminte, in penare si altele asemenea sau in bancile in care sunt asezati in salile de examen, orice fel de lucrari: manuale, carti, dictionare, culegeri, formulare, memoratoare, notite, insemnari, rezumate, ciorne sau lucrari ale altor candidati”.

Elevii NU au voie sa intre in examen nici cu telefoane mobile, casti sau orice mijloc electronic de calcul sau de comunicare, ce permite conectarea la internet si la retelele de socializare, care ar putea fi folosite pentru rezolvarea subiectelor, pentru realizarea calculelor sau pentru comunicarea intre candidati si cu exteriorul.

Candidatii de la examen NU au voie sa vorbeasca intre ei sau cu exteriorul, sa copieze, sa transmita materiale care permit copiatul sau sa schimbe intre ei foi din lucrare, ciorne, notite sau alte materiale.

Elevii care incalca aceste reguli sunt eliminati din examenul respectiv si primesc nota 1 pe lucrare, indiferent daca au copiat sau au incercat sa copieze, indiferent daca au folosit sau nu materialele interzise cu care au fost prinsi si indiferent daca aceste copiute/telefoane au fost introduse de ei in sala de examen sau de alti candidati.

Evaluarea Nationala pentru elevii clasei a VIII-a este un examen national, care evalueaza competentele pe care le-au dobandit elevii in invatamantul gimnazial. Evaluarea Nationala se desfasoara in fiecare an, intr-o singura sesiune

In cadrul evaluarii, absolventii claselor a VIII-a sustin examene la urmatoarele materii:

  • Limba si literatura romana
  • Limba si literatura materna – pentru elevii care apartin minoritatilor nationale si care au urmat cursurile gimnaziale in limba materna
  • Matematica

Subiectele de examen au un nivel mediu de dificultate, respecta programa de examen si au ca timp de rezolvare 2 ore.

sursa hotnews.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page