Evenimente, Ultimile Știri — mai 15, 2017 at 21:44

EuroToque-România un succes! Festivalul Peștelui Durabil Românesc a-III-a ediție, organizat la Hotel VICTORIA din Mamaia

by

IMG_2360

În acest weekend 12-14 mai a avut s-a desfășurat Festivalului Peștelui Durabil, la Hotel Victoria din Mamaia.

Complexul Victoria din Mamaia a fost o surpriză plăcută pentru mine. Am dat curs invitație Euro-Toque România, prietenilor mei din această prestgioasă organizație  și am fost prezen timp de trei zile a-III-a ediție a Festivalului Peșetelui Durabil românesc

O atmosferă primitoare cu un personal tânăr, mâncăruri delicioase, preparate sub atenta îndrumare a lui Nelu Mocanu-executive chef la Victoria, servite în restaurantele Locanda Azzura și Victoria. O deschidere generoasă către mare, cu posibilitatea de a petrece clipe frumoase pe terasa restaurantului Victoria sau  pe balcoanele hotelului.

IMG_2375

Gazda mea Ana-Maria Maftei, referent marketing Hotel Victoria, a declarat pentru Argument Press: ” Suntem onorați să fim gazda unui eveniment de referință în ceea ce privește gastronomia românească și cea de pe litoral . Cea de-a treia ediție care se desfășoară în locația noastră a devenit o tradiție și atrage de la an la an, mai mulți participanți și public. Suntem pregătiți pentru sezonul estival 2017 și așteptăm cu bucurie, oaspeții dornici de a petrece clipe plăcute, cu serviciile puse la dispoziție de Complex Hotelier Victoria. Mai multe despre noi pe: www.hotelvictoria.ro sau www.evenimentevictoria.ro.”

IMG_2203

Festivalul Peștelui Durabil (Black Sea Fish Festival), 12-14 mai 2017, Hotel Victoria Mamaia, Constanța România! Asociația Profesională Euro-Toques România este cel mai important eveniment dedicat consumului de pește din Marea Neagră și Artei Culinare! Manifestarea a cuprins: expoziție și competiție de Artă Culinară, Competiție culinară la boxe, Live Cooking Show By Masters of Flames Culinary Division Constanța, Seminarul cu tematica “Codul de Onoare al Bucătarilor” scris de către Paul Bocuse în anul 1986 și publicat în Ghidul Restaurantelor din România!

 

IMG_2324

Amfitrionul acestui festival RADU ZĂRNESCU, Președintele Asociației Profesionale Euro-Toques, a declarat pentru Argument:

”Urmărim să punem în valoare peștele și tot ceea ce crește în apele noastre ca resurse pentru o gastronomie durabilă. Prioritatea o reprezintă resursele din apele României, Marea Neagră, Delta Dunării, lacuri și râuri. Ediția de anul acesta este un salt calitativ, atât în ceea ce privește respectarea criteriilor profesionale și creativitatea cât și nivelul profesional”.

Este un bun prilej de a cunoaște experiențele individuale ale bucătarilor ce dau în acest moment conținut artei culinare și gastrnomiei românești,de a cunoaște tendințele în gastronomia națională și internațională,de pregătire și educație profesională și de a răsplăti pe cei mai buni și talentați bucătari.

Organizația noastă oferă un cadru generos de desfășuraare și schimb de experiență ca și susținerea pentru bucătarii care țintesc performanța și calitatea în arta culinară.

Nelu Mocanu, executive chef, gazda evenimentului, a subliniat că ”o preocupare importantă o reprezintă și valorificarea resurselor din Marea Neagră și a lacurilor din împrejurimi.”

Juriul a fost alcătuit din maeștri bucătari internaționali premiați la concursuri naționale și internaționale:Radu Zărnescu,Iulia Drăguț,Ozger Tanik-Turcia,Vaselina Slavcheva-Bulgaria,Tordai Carmen,Șipoteanu Adrian

Vom reveni cu participanții și laureații…

Nelu Bălașa[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page