Anunţuri, Ultimile Știri — martie 4, 2016 at 15:00

Este Oficial! 8 martie – Ziua femeii și 19 noiembrie – Ziua bărbatului

by

Președintele Klaus Iohannis a semnat joi decretul privind promulgarea Legii pentru declararea zilei de 8 martie – Ziua femeii și 19 noiembrie – Ziua bărbatului, informează Administrația Prezidențială.

fericirePotrivit inițiatorilor, actul normativ are drept scop eliminarea discriminării dintre femei și bărbați și creșterea gradului de conștientizare privind concilierea vieții de familie cu viața profesională. Aleşii susţin că “sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe” şi de a promova “modele masculine pozitive”, nu doar vedete.

Sărbătorirea zilei femeii și a zilei bărbatului este un prilej pentru a îmbunătăți relațiile dintre sexe, de a evidenția realizările și contribuțiile lor la comunitate, familie, căsătorie și prezentarea unor modele de urmat, se arată în expunerea de motive a legii.

Potrivit Raportului Comisiei pentru egalitate de sexe din Camera Deputaţilor, propunerea legislativă „are ca scop eliminarea discriminării dintre femei şi bărbaţi şi creşterea gradului de conştienţizare prin concilierea vieţii de familie cu cea personală. Sărbătoriea celor două zile este un prilej de a îmbunătăţii relaţiile dintre sexe”. Membrii Comisiei pentru egalitate de şanse mai susţin că „Ziua femeii nu trebuie confundată cu cea a mamei şi ziua bărbatului cu cea a tatălui”.

Proiectul de lege a fost respins de Senat, dar adoptat de Camera Deputaților, for decizional în cazul acestui act normativ.

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page