Divertisment, Plăcerile vieţii — ianuarie 2, 2014 at 17:36

Eseul unui minor – de citit neaparat

by

Eseul unui minor – de citit neaparat

Compunere libera despre FEMEIE a elevului Gigel din clasa a II-a

1531623_549350868492854_1910731403_n Femeia este o fiinta, pe care Dumnezeu a lasat-o pe pamint dupa chipul si asemanarea lui, desi toti o prefera dupa chipul si asemanarea lui Pamela Anderson. De fapt si femeia este tot un fel de Dumnezeu, caci pe pamant e atotputernica. Nimic nu se face fara ea: nici politica (vezi madam Thatcher), nici valva (vezi Mrs Hillary Clinton), nici miliarde (vezi madam Rotschild), nici copii (vezi mama).

Femeile sunt de doua feluri: tinere si foarte tinere.

Cele mai in virsta intra in categoria „femei bine”. „Femeile bine” sunt acelea care au implinit 50 ani si de fapt merg pe 39. Oricum, la femei nu are importanta virsta, ci cosmeticele, fiindca fiecare produs cosmetic acopera 2-5 ani. Asa ca daca o femeie foloseste 20 de cosmetice poti sa spui despre ea ca nici nu s-a nascut inca, desi primeste deja pensie.

Femeia este subiectul celor mai multe cintece de dragoste, de aceea dragostea este intotdeauna un cintec.

Tata spunea ca fara femei nu se poate trai, iar cu femei este imposibil de trait.

Cea mai mare calitate a femeii este zestrea. Cel mai mare defect al femeii este maica-sa. Dar, asa cum inventatorii au inventat avionul fara pilot, revolverul fara zgomot, tot asa se incearca o alta inventie: zestrea fara nevasta si sot fara soacra. Cred ca cel care va pune la punct aceste doua mari inventii va primi Premiul Nobel pentru Pace.

Femeile se pot imparti, dupa cum spune unchiul Costel, in alte trei categorii: femeile care au suflet si sunt stimate, cele care au caracter si sunt admirate si cele care au “nu-stiu-ce” si sunt cautate. Eu nu stiu de ce sunt cautate, ca doar nimeni nu se joaca cu ele de-a v-ati ascunselea, ci de-a v-ati gasitelea. Unchiul Costel ii soptea lui tata despre una: „Ce mi-am cautat mi-am gasit, iar acum mi-e frica sa nu-mi gaseasca ceva si medical”.

Femeia este de genul feminin, desi unele poarta pantaloni, dupa cum unii barbati sunt de genul masculin si poarta sort de bucatarie.

Femeia, spune legenda, s-a nascut dintr-o coasta. De aceea se pricepe atit de bine sa miste soldurile.

Prima femeie care a pacatuit a fost Eva. A doua femeie au fost toate celelalte. Cica Eva a pacatuit cind a muscat din mar. E posibil sa fie adevarat, fiindca intr-o seara, cind mama era plecata de acasa, l-am auzit pe tata, care era cu o vecina in salon, strigindu-i: „Ho, nebuno, nu ma musca!”. Probabil ca pe intuneric l-a confundat pe tata cu un mar. Intr-adevar, cind a iesit el din camera, avea urme de muscatura pe git, exact acolo unde este marul lui Adam. Pe urma, ca in Biblie, tata i-a soptit vecinei: „Acum pleaca repede, ca daca vine acasa sarpele, s-a zis cu noi!”. Eu l-am intrebat: „Despre ce sarpe vorbesti, ca acasa nu trebuie sa vina decit mama!”. Enervat, tata mi-a plesnit doua palme, de m-am vazut cu toti sfintii, asa cum scrie la Biblie. Cind s-a inapoiat mama, i-am cerut sa-mi explice legenda. In loc sa-mi explice mie, i-a explicat lui tata, dupa care l-a gonit din Rai si abia dupa doua luni s-a intors.

Atat stiu despre femei. Pentru rest am sa ma uit pe gaura cheii.

Funkydonkey.ro

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page