Editoriale, Interviuri, Ultimile Știri — septembrie 30, 2015 at 11:44

Emil Mușat: Călărașiul va fi un reper economic și social în sud-estul României

by

musat La Partidul Național Liberal s-a dat startul pentru identificarea candidatului pentru postul de Primar al Călărașiului la alegerile din iunie anul viitor.

Unul dintre cei care participă la evaluarea internă este Emil Mușat, care își prezintă ca și argument experiența acumulată în administrație și management public cât timp a fost prefect și subprefect al județului (2009 – 2012), director la Spitalul Ministerului de Justiție din București (2007) sau director la Casa de Asigurări de Sănătate Călărași (2004 – 2006, 2008 – 2009).

 

R: Deputatul Vasile Iliuță v-a propus pentru candidat la funcția de primar al municipiului Călărași. Ce face Emil Mușat în această perioadă?

E.M. Fac ce am facut și până acum: muncesc, studiez și particip la unele acțiuni ale noului PNL. Merg mult pe jos, ma întâlnesc și discut cu mulți oameni, merg la piață, mai ies câte odată la o terasă cu prietenii. Mă aștept să am o perioada puțin mai încărcată, deoarece sunt deja anul trei la A.S.E. – studii doctorale și trebuie să intensific lucrul la teza de doctorat (poate să îmi ia un an sau doi), și apoi anul 2016 este an electoral iar eu voi fi implicat indiferent de rolul pe care îl voi avea.

 

R:Vă asumați această candidatură pentru care ați fost propus?

E.M. Deocamdată îmi asum participarea alături de ceilalți colegi la sondajul de opinie. După aceea, îmi voi asuma decizia noului PNL. Bineînțeles că o candidatură are și o componentă de voință proprie. În acest sens îmi voi asuma o eventuală candidatură dacă va reieși din sondaj că sunt preferat de către călărășeni și dacă voi fi sprijinit de un PNL unit și puternic, decis să câștige împreună cu candidatul său.

 

R: Aveți o viziune, un proiect pentru primăria Călărași în următorii ani?

E.M. Călărașiul va fi un  reper economic și social în sud-estul României. Are toate condițiile. Îi mai trebuie un LIDER adevărat!

Deunăzi am auzit la un copil de cinci ani că își dorește „o lume fericită și cu oameni veseli”. Copilul acela a exprimat o viziune. Mie mi-ar plăcea să trăiesc într-un Călărași cu oameni mulțumiți. Mulțumiți de prezent și de faptul că au o perspectivă. Iar prezentul de mâine îl văd construit în jurul economiei locale. Iar economia locală o văd bazându-se pe industria locală, pe un mediu de afaceri local solid, pe forță de muncă locală calificată, pe micii întreprinzători locali.

Economia locală dezvoltată determină un mediu social prietenos cu tânăra generație, corect cu cei care muncesc și respectuos cu seniorii, cu cei de vârsta a treia.

Călărășeni mulțumiți că pot oferi copiilor o educație bună și că aceștia se pot afirma și realiza în Călărași. Aceasta este VIZIUNEA perspectivei pe care eu o ofer călărășenilor.

Concret: întărirea mediului de afaceri local, realizarea unei platforme geriatrice (proiect personal demarat în perioada cât am fost prefect) care să îi ajute pe vârstnicii noștri să aibă o bătrânețe decentă, asigurarea unor modalități diverse de petrecere a timpului și de exprimare a vocației de către generația tânără, intărirea sentimentului de apartenență la o comunitate valoroasă, asigurarea liniștii, ordinii publice și siguranței cetățeanului, rezolvarea problemelor de infrastructură rutieră, gestionarea cât mai corectă a utilităților publice (apă, canalizare, curățenie, transport public), rezolvarea problemelor de mediu, sunt măsuri minime care pot crește nivelul de trai și confortul pe termen scurt și mediu al călărășenilor. Pentru spațiul scurt din articol cred ca este suficientă prezentarea.

R: Dacă ar fi să construiți o echipă pentru candidatură din cinci persoane, care ar fi acelea?

E.M. Nu voi nominaliza. Dar vă spun că în mod sigur vor fi doi tineri, un om de afaceri, un cadru didactic și un pensionar. Voi avea grijă ca dintre cei cinci cel puțin două persoane să fie femei, deoarece femeile au un simț aparte, de a vedea dincolo de aparențe. Și am nevoie în jurul meu de oameni care să vadă și să cunoască realitatea și să mă sfătuiască corect.

 

 

A consemnat,

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page