Cultură şi Educaţie, Educaţie — decembrie 12, 2013 at 17:21

Elevii Şcolii Gimnaziale,,Mircea Vodă’’ fac faţă Ecoprovocării

by

Finalul primei luni de activitati in cadrul proiectului Ecoprovocarea a adus  pe langa suspans, multe surprize pentru ecoambasadori. Dupa realizarea bilantului pe luna noiembrie, elevii Scolii Gimnaziale,,Mircea Voda’’Calarasi au obtinut 2696 puncte, pentru activitatile interesante si utile pe care le-au desfasurat, situandu-se pe primul loc, in fruntea celor patru scoli participante la derularea proiectului  .

1456680_668014873221346_1946696215_n

Elevii si profesorii Scolii Gimnaziale,,Mircea Voda’’Calarasi au fost apreciati de doamna Lucia Cojocaru, reprezentantul Viitor plus , pentru ca  au fost capabili sa organizeze activitati ,, frumoase  si complexe, care au avut un impact deosebit in randul participantilor ”. „Activitatile au fost derulate nu pentru acumularea de puncte, ci pentru ca elevilor le place ceea ce fac, realizand totul cu pasiune ,pentru ca sunt foarte buni”,dupa cum afirma doamna Lucia Cojocaru.

Mobilizarea excelenta a elevilor si profesorilor a dus la colectarea unei cantitati impresionante de deseuri: 347 kg. de hartie, 359 kg. de carton,177 kg. de plastic,21 kg. de aluminiu,21 kg. de baterii,5kg de folie,3kg de plasic HPDE, in total 933 de kg. de deseuri reciclabile. Ingrijirea curtii scolii, igienizarile organizate cu ajutorul a180  de voluntari: elevi si cadre didactice, actualizarea informatiilor de la avizier si activitatea pe platforma on-line s-au realizat cu brio. Printre activitatile desfasurate de elevi si profesori, se regasesc: organizarea a 15 targuri de resurse, realizarea fotoreportajelor pe teme de mediu, realizarea a 296 de materiale educationale de mediu, documentarea a 54 de specii protejate, incheierea a 10 parteneriate,organizarea evenimentului eco ,,Ziua Zonelor Urbane’’, a concursului ,,Du bateriile uzate la reciclat!’’, realizarea a 5 campanii de constientizare, la Scoala Gimnaziala,,Mircea Voda’’si scolile partenere: Scoala Gimnaziala,,Tudor Vladimirescu’’, Liceul Teoretic ,,Mihai Eminescu’’dintre care 2 cu rezultate.

Despre targul de Holloween, doamna Lucia Cojocaru afirma ca ,,este evenimentul care a impresionat-o cel mai mult, fiindca s-a remarcat prin complexitate, munca, seriozitate, perfectiune si  pasiunea organizatorilor, surprinzandu-i pe toti: reprezentantii ViitorPlus, pe voi ca organizatori, participantii in general”.

Felicitari si mult succes in cea de-a doua luna de concurs!

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page