People-Passion-Performance — martie 4, 2019 at 17:11

Elevii noștri de la Ștefan Bănulescu-azi Stanciu Ștefan Eduardo-gastronomie

by

 

 

În perioada  17-23/martie /2019  se va desfășura la CASARGO în Italia Concursul International Wellness & Zero waste.  

La concurs vor participa și elevi de la Liceul Pedagogic „Ștefan Bănulescu” Călărași

Concursul reunește elevi din  24 țări , calificarea bucatar si ospătar. Concursul durează 5 zile , se desfăsoară pe 2 sectiuni : bucătărie (gătit) si restaurant bar.

Elevii participanți de la Liceul Pedagogic  Ștefan Bănulescu din Călărași sunt din clasa a X-a, a XI-a si a XII-a liceu, profil servicii, calificarea Tehnician în gastronomie. Sunt elevi care sunt animati de dorinta de a invata, de a obtine experientă profesională de calitate.

Au fost selectati pe baza competentelor profesionale, lingvistice , seriozitate si implicare în activități profesionale si de voluntariat – in urma consultării părintilor , profesorilor de la clasă si a prof.diriginti.

Cei 2 elevi care participa la sectiunea de gătit –gastronomie (Stanciu Ștefan Eduardo și Cristea Ionuț de la clasa a XII) vor realiza intr-un timp dat câte 8 meniuri (  STARTER,MAIN COURSE , DESSERT) pentru care vor calcula Kcal, vor prezenta metoda de preparare si ingredientele folosite. Trebuie sa folosească alimente eco si să nu producă deșeuri. Prezentarea produselor și modul de servire a acestora va fi apreciat de un juriu profesionist iar elevii vor răspunde întrebărilor adresate, în limba engleză.

La sectiunea restaurant bar – participă ceilalti 2 elevi (Iancu Georgian Vlăduț clasa a-XI-a și Săndulescu Andrei clasa a-X-a) care vor avea de realizat 8 COCKTAILURI  pentru care vor explica in limba engleză metoda de preparare si ingredientele folosite, apoi le vor servii membrilor juriului.

In prezent elevii participă la activități de pregătire profesională specializată în cadrul Restaurantului Dall Class, Călărasi. Aici, am găsit o dotare de exceptie, profesionalism, calitate , performantă si deschidere pentru sprijinirea tinerilor care vor să dezvolte o carieră profesională în acest domeniu .

Sunt convinsă că experienta din Italia, Casargo – va fi  una pozitivă , productivă si profesională, de o înaltă tinută calitativă pentru elevii nostrii , în urma  confruntării cu cele 35 de echipaje din   Europa,a declarat Vasilica Puran, Directoarea Liceului.

Pasiunea mea pentru gastronomie  a început când eram în clasa a-VII-a, in semestrul al doilea . Dar m-am hotărât in privinta liceului si a profilului in ultimul moment din clasa a-VIII-a când am ales să merg la Colegiul Economic , dar nu am stat decât in clasa a –IX-a deoarece programul era de după-amiazp am ales sa mp mut la Colegiul “Stefan Banulescu”pe acelasi profil  care este un liceu mult mai bine dotat ți mai ancorat în pregătirea pentru gastronomie.

 In clasa a-XI-a am avut ocazia să particip la un stagiu de pregătire profesională de două luni in Italiala Hotel Bazzoni de 3 stele . Anul acesta in martie voi participa la un concurs international de gastronomie alaturi de colegul meu Cristea Ionut . Iar pentru acesta ne pregătim la Restaurantul Dall Class.

In cadrul personalului atmosfera este favorabilă  gastronomiei de calitate .Am reușit să învăț lucrui noi  datorită pasiunii și dedicării mele și  bucătarilor de la Dall Class  deschiși și profesioniști, a declarat  Stanciu Ștefan Eduardo unul dintre viitorii participanți.Pe Cristea Ionuț  vi l-am prezentat într-un material anterior cu pasiunea pentru desen.

Elevii vor fi însoțiți de Vasilica Puran Director și Petronela Blebea professor.

Succes!

 

Nelu Bălașa

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page