Cultură şi Educaţie, Educaţie — mai 15, 2014 at 15:30

Elevii de la Scoala nr.2 Modelu preocupați de protejarea mediului Eco-logisti suntem, provocarea acceptam

by

Noi și interesante activități, în cadrul Competiției naționale EcOprovocarea,  au avut loc la Școala nr. 2 Modelu. EcOambasadorii Școlii Gimnaziale “Mircea Voda” Calarasi  impreuna cu ai lor colegi au pregătit si prezentat campanii de constientizare pe teme de mediu si modalitati de protejare a acestuia. Campaniile au avut în vedere educarea tinerilor în privinţa colectării selective şi a reciclării deşeurilor. Elevii au fost încurajați să colecteze selectiv, fiindu-le prezentate beneficiile colectării selective, dar și efectele negative ale ignorării acestui lucru.

modelu1Doamna director si domnii profesori au fost foarte receptivi la iniţiativa noastră, încuviinţându-ne să răpim câteva minute din timpul orelor, pentru a ne expune ideile în faţa elevilor. Primind aprobarea, ne-am împărţit în echipe şi am mers în fiecare clasă, susţinându-ne prezentarea. Ne-am axat pe descrierea procesului de reciclare, importanţa acestuia şi aplicabilitatea sa cotidiană. Scopul nostru a fost de a-i determina pe elevi să înceapă să recicleze, în cazul în care nu au fost familiarizaţi cu această deprindere, explicându-le că procesul în sine este unul simplu şi benefic pentru mediu, constând în sortarea deşeurilor pe categorii, în funcţie de materialul din care au fost confecţionate.

modelu2Am derulat aceste campanii pe mai multe nivele de vârstă, începând cu clasele mici, inclusiv la clasa pregătitoare, şi încheind cu elevii mari. Cei mici s-au arătat foarte interesaţi de prezentarea noastră, încercând să ne arate că sunt sârguincioşi şi înţeleg în ce constă acest procedeu de colectare selectivă. De asemenea, cei mari au ascultat cu atenţie informaţiile expuse, şi, ne-au ajutat cu multă bunăvoinţă în a ne oferi sfaturi folositoare pentru atingerea obiectivului nostru de a câştiga competiţia. Au fost de acord să ne sprijine, prin colectarea de materiale reciclabile şi prin înscrierea în cadrul echipei de voluntari pe care am organizat-o, având astfel ocazia de a trăi o parte din experienţa de eco-ambasador.

modelu3Noi sperăm că, prin intermediul campaniilor noastre, am reuşit să sădim convingerea în rândul elevilor, reciclarea fiind o activitate importantă în viaţa omului şi aşteptăm viitoare colaborări între cel doua institutii în cadrul concursului EcoProvocarea.

modeluProtejarea mediului înconjurător este de acum înainte un scop și pentru elevii celor două școli. EcOprovocarea i-a “provocat” să se implice și mai mult, i-a responsabiliazat și i-a făcut să fie și mai atenți la tot ceea ce se întâmplă în jurul lor.

Patrascu Alina, Clasa a VI-a B, Scoala Gimnaziala “Mircea Voda” Calarasi

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page