Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 12, 2014 at 13:21

Elevii de la Şcoala „ Mircea Vodă” au fost în campanii de conştientizare în propria ”C(l)asă”

by

Elevii ecOambasadori de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași împreună cu profesori și elevi, implicaţi în proiectul ecOprovocarea, alături de alte şcoli participante din oraşele Călărași şi Zalău,  la data de  10.02.2014, prin campanii de conștientizare privind modul corect de reciclare al deșeurilor au transmis următoarele mesaje:

I.A.Campanie RRR-Aluminiul-primar.10.02.2014

La învățământul primar s-au realizat două campanii de conștientizare: ,,Este uşor să reciclăm aluminiul” şi ,,Reciclează, recuperează, refoloseşte!”

La învățământul gimnazial s-au realizat alte două campanii de conștientizare:  ,,Plantează o hârtie! şi ,,PET-urile pot fi reciclate! ” ”Plantează o hârtie !” Poți ? Dacă nu poți planta o hârtie, poți planta copaci, copaci din care se face hârtia,  ce se pot recicla!   Folosind  100 de tone de hârtie colectată se pot salva 30 ha de pădure. Ambalajele tip PET sunt 100% reciclabile. Pentru că nu este biodegradabil plasticul trebuie colectat și reciclat, colectându-se întotdeauna în recipientul de culoare galbenă.

preg.A.Campanie RRR-Aluminiul-primar.10.02.2014

La pregătirea şi realizarea fiecărei campanii de conştientizare au participat ecOambasadorii (10 elevi), îndrumaţi de domnii profesori.

Ca mesajul să aibă impact, elevii ecoambasadori și-au conceput fly-ere pe care le-au împărțit colegilor, iar alegerea conținuturilor materialelor pregătite i-au făcut atenți pe colegii lor la oportunitățile prezentului, dar și la nevoile generațiilor viitoare.

preg.B.Campanie RRR-Aluminiul-primar.10.02.2014

Elevii de la  Școala Gimnazială „Mircea Vodă” i-au incredințat pe colegi că vor lua seama de informațiile primite și îi vor  ajuta să recicleze.

Colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărași

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page