Cultură şi Educaţie, Educaţie — februarie 14, 2014 at 09:16

Elevii de la Şcoala „ Mircea Vodă” au fost în campanii de conştientizare la Protoieria Calaraşi

by

Elevii ecOambasadori de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărasi împreună cu profesorii coordonatori, implicaţi în proiectul ecOprovocarea, alături de alte şcoli participante din oraşele Călărasi şi Zalău,  la data de  13.02.2014, prin campanii de constientizare privind modul corect de reciclare al deseurilor au transmis mesaje Prea Cucernicilor Parinti din Protoieria Calarasi, indrumati si coordonati de P.C. Parinte Protoiereu Ilie Ramon-Eugen si P.C. Parinte Constantin Patrascu inspector catehizare tineret al Episcopiei Sloboziei si Calarasilor, realizand campanii de constientizare pe temele: ,,Este uşor să reciclăm aluminiul” , ,,Reciclează, recuperează, refoloseşte ! ”,,,Plantează o hârtie! ” şi ,,PET-urile pot fi reciclate! ”

3 Protoierie 13.02.2014 - Campanii constientizare 4

 Prea Cucernicii Părinţi participanti au fost informaţi în legătură cu colectarea  hârtiei, pet-urilor, aluminiului, plasticului si reciclarii selective: folosind  100 de tone de hârtie colectată se pot salva 30 ha de pădure. Ambalajele tip PET sunt 100% reciclabile. Pentru că nu este biodegradabil plasticul trebuie colectat si reciclat, colectându-se întotdeauna în recipientul de culoare galbenă.

La pregătirea şi realizarea fiecărei campanii de conştientizare au participat ecOambasadorii (10 elevi), îndrumaţi de domnii profesori.

6 Protoierie 13.02.2014 - Campanii constientizare 4

Ca mesajul să aibă impact, elevii ecoambasadori si-au conceput afise şi fly-ere pe care le-au distribuit participantilor impreuna cu harta colectarii selective, iar alegerea continuturilor materialelor pregătite i-au făcut atenti la oportunitătile prezentului, dar si la nevoile generatiilor viitoare, ai caror indrumatori spirituali sunt.

Prea Cucernicii Părinţi impreuna cu reprezentantii Episcopiei Sloboziei si Calarasilor si Protoieriei Calarasi, i-au incredintat pe elevii de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărasi că vor lua seama de informatiile primite si vor  transmite in parohii mesajele primite.

1 Protoierie 13.02.2014 - Campanii constientizare 4

Colectivul de la Școala Gimnazială „Mircea Vodă” Călărasi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page