Cultură şi Educaţie, Educaţie — aprilie 8, 2014 at 17:44

Elevii de la Şcoala “Mircea Vodă” au făcut raportarea pe luna martie în cadrul proiectului ecOprovocarea

by

EcOambasadorii Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” Călăraşi au raportat rezultatele lunii martie. Aceştia aşteaptă cu nerăbdare afişarea punctajului pe luna martie.În luna martie, activitatea a fost foarte  intensă. Din raportul de activitate pe luna martie menţionez câteva aspecte ce au fost realizate: cele mai multe apariţii media de până acum; târguri de resurse; campanii de conştientizare cu rezultate; aproximativ 700 de voluntari; foarte multe semnături înregistrate în urma campaniilor de conştientizare, realizarea unor fotoreportaje şi rezumate, realizarea parteneriatelor cu diverse  instituţii se stat şi firme care sprijină Şcoala “Mircea Vodă”  în derularea proiectului  ecOprovocarea.

eco1S-au realizat campanii de conştientizare pe temele: “Este uşor să reciclăm aluminiul”, “Reciclează, recuperează, refoloseşte!”, “Plantează o hârtie!” “Apa!” “Energia!”. La pregătirea şi realizarea fiecărei campanii de conştientizare au participat aproximativ zece elevi ecoambasadori, îndrumaţi de domnii profesori. Ca mesajul să aibă impact, ecoambasadorii au conceput afişe şi fly-ere pe care le-au distribuit participanţilor împreună cu harta colectării selective.

Tot în luna martie ,elevii Şcolii Gimnaziale „Mircea Vodă” Călăraşi implicaţi în cadrul proiectului ecologic competiţional ecOprovocarea, împreună cu elevii claselor a V-a şi a VI-a, îndrumaţi de domnii profesori coordonatori, au serbat  Ziua Mondială a Eficienţei Energetice, ”o activitate complexă , creativa…un model de a da posibilitatea copiilor sa fie…geniali”, dupa cum  afirma doamna Lucia Cojocaru, coordonatorul proiectului ecOprovocarea. În cadrul acţiunii extracurriculare s-au derulat mai multe activităţi: prezentarea unei scenete ”Becul cu incandescenta versus becul economic” de elevii Patraşcu Alina şi Maximilian Emil, vizionarea unor prezentări ppt., dezbateri pe tema eficienţei energetice şi realizarea unor afişe/postere (pe echipe) care să ilustreze diverse modalităţi de reducere sau eliminare a consumului de energieîn cadrul activitătilor cotidiene.

O alta cativitate desfasurata este Simpozionul cu tema ,,Apa-lichidul miraculos’’, o tema educationala esentiala pentru o dezvoltare durabila..Organizatorii evenimentului au fost: prof.Sarbu Nicoleta, Manolache Ionela, Spiroiu Misu si elevii ecoambasadori iar printre invitati s-au numarat: Cojocaru Lucia (Viitor Plus), Ivan Mariana (Agentia de Protectie a Mediului,Calarasi), Mirela Mihalcea (Tenaris Silcotub), director prof.Filip Nicolae.

Scopul activitatii a fost acela de atragere  a atentiei asupra faptului ca resursele de apa ale globului  sunt limitate, repartizate inegal si disputate, folosirea fără niciun simţ al răspunderii a acestei resurse a condus la o răspândire masivă a fenomenului de insuficienţă a apei în multe regiuni ale lumii.Obiectivele urmarite au fost:sensibilizarea elevilor cu privire la irosirea apei potabile si transmiterea de mesaje care sa  sprijne reducerea  consumul de apa.      

Cunoscand faptul ca oamenii, animalele şi plantele sunt dependente de circuitul natural al apei si ca acesta a devenit în ultima perioadă tot mai dezechilibrat – fapt datorat creşterii constante a populaţiei, a consumului tot mai ridicat al rezervelor de apă dulce, poluării tot mai ridicate a acestora precum şi încălzirii climatice globale elevii claselor  a a VI a A,a VI-a B si a VII a A au realizat prezentari power point,compuneri,poezii,desene tematice,mascote din materiale reciclabile iar elevii clasei a V a B au pregatit o sceneta cu titlul ,,Aventura circuitului apei in natura’’ Organizatorii le-au mai propus acestora si un concurs tematic;,,Intrebari si raspunsuri despre apa’’.La finalul activitatii au completat un chestionar cu titlul,,Esti un prieten al apei?’’ la care elevii au raspuns foarte bucurosi.

EcOambasadorii Şcolii Gimnaziale “Mircea Vodă” din Călăraşi au organizat şi „Târguri de resurse” , la care au participat elevii de la gimnaziu . Timp de o oră, aceştia  au vândut prăjituri pregătite de ei şi jucării, primind în loc de bani: hârtie, PET-uri, doze şi sticle.„Târgul de resurse” şi-a propus conştientizarea elevilor cu privire la impactul pe care îl are colectarea selectivă a deşeurilor reciclabile, stimularea interesului pentru astfel de activităţi privind reciclarea, dar şi dezvoltarea personalităţii lor în ceea ce priveşte puterea de convingere.

Felicitari domnilor profesori si copiilor, care se implica si realizeaza activitati extraordinare!                         

Colectivul de la Şcoala Gimnazială „Mircea Vodă” Călăraşi

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page