Responsabilitate socială — iunie 28, 2016 at 16:06

Efectele nocive ale contaminării aerului la nivel global

by

Aproximativ 6,5 milioane de suflete pier în mod prematur în fiecare an, în lume, din cauza poluării aerului, potrivit unui studiu realizat de Agenția Internațională pentru Energie, citata astăzi de agențiile internaționale de presa.

poluareConform raportului World Energy Outlook, Asia și Africa sunt regiunile cu cea mai mare rată de mortalitate din cauza poluării, al patrulea factor de risc pentru sănătatea umană la nivel global, după tensiunea arteriala, dieta săraca și fumatul.

Din totalul de decese, 3,5 milioane sunt legate de utilizarea biomasei pentru gătit și a kerosenului pentru a produce lumină în gospodăriile din zonele sărace ale planetei, în timp ce alte 3 milioane pier din cauza contaminării aerului cu noxe, mai ales în orașele mari de pe glob.

Cea mai mare poluare provine din sectorul energetic, prin arderea combustibililor în fabrici, a noxelor produse de autoturisme, centrale electrice și în bucătării private, avertizează agenția.

Din cele declarate de către Directorul Executiv al AIE, Faith Birol, aceste date sunt alarmante și dezvăluie o mare problemă la nivel global, precum și faptul ca toate eforturile intreprinse pana acum nu sunt , din păcate, suficiente.

Ciprian POP

 

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page