Evenimente, Ultimile Știri — octombrie 8, 2014 at 22:42

Educația – un pod între limite și succes.

by

mak 107

Educația reprezintă un pod solid pe care putem păși cu încredere, călcând limitele societății de ieri și pășind vertical pe poteca succesului de mâine.

În anul 1994, UNESCO a declarat data de 5 octombrie ZIUA MONDIALĂ A EDUCAȚIEI. Sub denumirea de “World teachers’ day”, așa cum îi spun britanicii, sau “Jurnée Mondiale des Enseignants” în limba franceză, Ziua Mondială a Educației, în dulcea noastră limbă, a fost celebrată și în județul Călărași. Întrucât ziua de 5 octombrie a căzut în calendar duminică, Casa corpului didactic Călărași a organizat un deosebit program artistic în cursul zilei de 6 octombrie, în sala de ședințe a primăriei.

Această minunată zi a fost sărbatorită printr-un program artistic pe măsură, dupa cum urmează: în incipit au avut loc recitări de poezii, atât creație personală cat și opere ale poeților noștri români, în continuare ne-am delectat privirea cu demonstrații de dans, ca mai apoi să fim prinși în lumea teatrului. Aceste momente minunate le datorăm curajoșilor și talentaților elevi ai urmatoarelor instituții de învățământ: „Tudor Vladimirescu”, „Mircea Vodă”, nr.7, „Mihai Viteazul” şi ai Liceului Tehnologic „Dan Mateescu” din municipiul Călăraşi, elevi de la Liceul „Alexandru Odobescu” din Lehliu Gară, Liceul Tehnologic „Constantin George Călinescu” din Grădiştea, Şcoala Gimnazială nr. 1 Ciocăneşti, Şcoala Gimnazială nr. 1 Cuza-Vodă şi ai Şcolii Gimnaziale „Iancu Rosetti” din Roseţi.

Pentru ca această zi deosebită sa fie sărbătorită într-un adevărat ocean de cultură, în cadrul programului a avut loc și o lansare de carte. Profesoară, mamă, bunică, femeie și scriitoare, Stela Anghel și-a lansat cea de a șaptea carte și cu siguranță, nu ultima. Domnia sa, s-a bucurat de prezența unor invitați de seamă și anume: Silviu Anghelescu – profesor universitar la Universitatea din București, Ștefan Dulu – directorul general al Editurii Semne-Artemis, Paul Șușara – autor, critic de arta și gazetar. Aceste nume importante ale culturii românești au adus numai cuvinte de laudă la adresa doamnei Stela Anghel.

Realizarea acestui eveniment se datorează doamnei director C.C.D, Camelia Croitoru, doamnei Inspector școlar general, Steluța Caraion, domnului primar al municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin, domnului prefect, George Iacob, domnului Inspector general al ISJ Călărași, Constantin Tudor și domnului director al Direcției pentru Cultură, Sorin Danciu.

text si fotografii
Cornelia Radu[wzslider autoplay=”true”]

Leave a Comment

You must be logged in to post a comment.

You cannot copy content of this page